آژانس هواپیمایی و مسافرتی آفتاب ساحل آبی
آژانس هواپیمایی و مسافرتی آفتاب ساحل آبی
  • پنجشنبه 01 آذر 1403
  • Thursday  21  November  2024
  • پنجشنبه 01 آذر 1403
  • آژانس هواپیمایی و مسافرتی آفتاب ساحل آبی ، شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی
  • فروش بلیت به ایرانیان خارج از کشور ، پرداخت پول توسط بانک و دریافت آنلاین بلیت
  • مجری مستقیم تور دبی ، رزور بهترین هتلهای دبی در سریعترین زمان و بهترین نرخ
  • صدور بلیت هواپیما و پروازهای داخلی و خارجی ، بلیتهای داخلی ایران ایر ، ماهان ، آسمان ، آتا ، قشم ، معراج ، تابان ، کارون ، زاگرس
  • خدمات آنلاین مسافرتی ، صدور بلیت هواپیما بصورت اینترنتی و پرداخت از طریق کارتهای شتاب بانکی
  • فروش بلیت خارجی ترکیش ، امارات ، قطری ، چاینا ساترن ، لوفتانزا ، ایر فلوت ، آلیتالیا ، اکراین ، عمان ، ایژین به شهرهای جهان
  • پرداخت از طریق سیستم بانکی و دریافت مدارک بدون مراجعه حضوری
  • مجری مستقیم تور دبی تایلند مالزی ترکیه چین ارمنستان روسیه بالی هند پوکت آنتالیا استانبول
  • اخذ وقت سفارت و وایز فیش بانکی و دریافت پاسپورت بدون حضور مجدد مسافر
  • آژانس هواپیمایی و مسافرتی آفتاب ساحل آبی ، شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی
X
خرید اینترنتی و آنلاین بلیط هواپیما ، ارزان ، سریع و مطمئن

تور استانبول 3 شب و 4 روز پرواز ترک ترانسفر اختصاصی با صبحانه فقط 10050000 تومان

تور استانبول 3 شب و 4 روز پرواز ترک ترانسفر اختصاصی با صبحانه فقط 10050000 تومان

تور ویژه انتالیا با پرواز مستقیم ترک سرویس uall فقط 24200000 تومان

درباره مازندران

درباره مازندران

 موقعيت جغرافيايي- مازندران

استان‌ مازندران‌ ۶۴۵۴۶ كيلومتر مربع‌ مساحت‌ دارد و از اين‌ نظر يازدهمين‌ استان‌ ايران‌ است‌. براساس‌آخرين‌ تقسيمات‌ سياسي‌ و اداري‌ در سال‌ ۱۳۷۵، شهرستان‌هاي‌ استان‌ مازندران‌ عبارت‌اند از: بهشهر، ساري‌، قائم‌شهر، بابل‌، بابلسر، آمل‌، نور، تنكابن‌، رامسر، محمودآباد، نكا، چالوس‌، نوشهر و سوادكوه‌. شهرستان‌ ساري‌ مركز استان‌ مازندران‌ است‌. درياي‌ ‌خزر در شمال‌، استان‌ تهران‌ و سمنان‌ در جنوب‌ و استان‌هاي‌ گيلان ‌و گلستان‌ به‌ ترتيب‌ در غرب‌ و شرق‌ استان‌ مازندران‌ قرار گرفته‌اند.

اين‌ استان‌ در سال‌ ۱۳۷۵، حدود ۲۲۰۶۸۰۰ نفر جمعيّت‌ داشته‌ است‌ كه‌ از اين‌ تعداد حدود ۴۶ درصد درنقاط‌ شهري‌ و ۵۴ درصد در نقاط‌ روستايي‌ سكونت‌ داشته‌اند.

استان‌ مازندران‌ از نظر طبيعي‌ به‌ دو قسمت‌ جلگه‌ ساحلي‌ و كوهستاني‌ تقسيم‌ مي‌شود. رشته‌ كوههاي‌ البرز مانند ديواري‌ مرتفع‌ نوار ساحلي‌ و جلگه‌اي‌ كناره‌اي‌ درياي‌ خزر را محصور كرده‌ است‌. در اثر نسيم‌ مداوم‌ دريا و بادهاي‌ محلي‌ در سواحل‌ جنوبي‌ و شرقي‌ درياي‌ خزر، تپه‌هاي‌ ماسه‌اي‌ تشكيل‌ شده‌ و سدي‌ طبيعي‌ و كم‌ ارتفاع‌بين‌ دريا و جلگه‌ پديد آمده‌ است.

 

نام - مازندران

برخی ریشه نام مازندران را آمیخته‌ای از ماز به معنی بزرگ و نیز میانه ، ایندیرا و ان پس وند مکان دانسته‌اند و در نتیجه عبارت «مازیندیران» را به معنی جایگاه دیو بزرگ ، ایندیرا می‌دانند. البته گواه آن را تنها شاهنامه دانسته‌اند که در آن از مازندران به عنوان جایگاه دیو سفید نام برده‌است! و نیز ایندیرا را کوهی دانسته‌است در میانه این سرزمین. بر پایه همین موضوع ملک الشعراء بهار بیت زیر را سروده‌است:

ای دیو سپید پای در بند

ای گنبد گیتی ای دماوند

 

آب و هوا - استان مازندران

طبيعت‌ استان‌ مازندران‌ تحت‌ تأثير عرض‌ جغرافيايي‌، سلسله‌ جبال‌ البرز، ارتفاع‌ از سطح‌ دريا، دوري‌ و نزديكي‌ به‌ دريا، بيابان‌هاي‌ جنوبي‌ تركمنستان‌، وزش‌ بادهاي‌ محلي‌ و ناحيه‌اي‌ و پوشش‌ گياهي‌ و جنگلي‌ قراردارد. به‌ همين‌ جهت‌ آب‌ و هواي‌ مازندران‌ در كانون‌هاي‌ مختلف‌ جغرافيايي‌ متفاوت‌ و گوناگون‌ است‌ و انواع‌ آن‌عبارتند از: آب‌ و هواي‌ معتدل‌ خزري‌، كه‌ تابستان‌هاي‌ گرم‌ و مرطوب‌ و زمستان‌هاي‌ معتدل‌ و مرطوب‌ دارد. آب‌ وهواي‌ معتدل‌ كوهستاني‌، كه‌ زمستان‌هاي‌ سرد با يخبندان‌ و تابستان‌هاي‌ معتدل‌ و كوتاه‌ دارد. آب‌ و هواي‌ سردكوهستاني‌، كه‌ يخبندان‌هاي‌ طولاني‌ و زمستان‌هاي‌ سرد و تابستان‌هاي‌ كوتاه‌ و خنك‌ دارد. ريزش‌هاي‌ جوي نواحي‌ كوهستاني‌ غالباً به‌ صورت‌ برف‌ است‌ كه‌ تا اواسط‌ دوره‌ گرما نيز دوام‌ مي‌آورد.

 

تاريخ و فرهنگ - استان مازندران

درباره‌ تاريخ‌ باستاني‌ استان‌ مازندران‌ اطلاع‌ زيادي‌ در دست‌ نيست‌ و اساساً وضعيت‌ اقليمي‌ مانع‌ ماندگاري‌ ابنيه‌و آثار تاريخي‌ شده‌ است‌. در جلگه‌هاي‌ ساحلي‌ مازندران‌ آثار معتبري‌ از ادوار قبل‌ از اسلام‌ به‌ دست‌ نيامده‌ وحتي‌ از شهرهاي‌ معتبر صدر اسلام‌ هم‌ به‌ جز آمل‌، ساري‌ و لاهيجان‌ يادگاري‌ به‌ جانمانده‌ است.

درسال‌ ۳۰ هجري‌ قمري‌، در زمان‌ خلافت‌ عثمان‌، «سعدبن‌ عاص‌» حاكم‌ كوفه‌ سواحل‌ طبرستان‌، رويان‌ و دماوند رابه‌ تصرف‌ خود در آورد. در زمان‌ خلافت‌ ابوجعفر منصور (۱۵۸ - ۱۳۶ ه.ق‌) دوّمين‌ خليفه‌ عباسي‌، مردم‌طبرستان‌ براي‌ چندين‌ بار سر به‌ شورش‌ برداشتند. سرانجام‌ در سال‌ ۱۶۷ هجري‌ قمري‌ ونداد هرمز سلسله‌مستقلي‌ در طبرستان‌ تأسيس‌ كرد. در سال‌ ۴۲۶ هجري‌ قمري‌، سلطان‌ مسعود غزنوي‌ از طريق‌ گرگان‌ واردطبرستان‌ شد و صدمات‌ فراواني‌ به‌ آن‌ سامان‌ وارد آورد.

در سال‌ ۶۰۶ هجري‌ قمري‌ طبرستان‌ به‌ دست‌ سلطان‌ محمّد خوارزمشاه‌ تصرف‌ شد. سپس‌ مغولان‌ بر اين‌ناحيه‌ حكومت‌ كردند و سرانجام‌ توسط‌ تيموريان‌ بساط‌ حكمراني‌ آنان‌ برچيده‌ شد. بعد از درگذشت‌ امير تيمور،سادات‌ مرعشي‌ (۸۵۰ - ۸۰۷ ه.ق‌) به‌ مازندران‌ برگشتند و بعنوان‌ اميران‌ باجگزار اين‌ نواحي‌ سلطنت‌ كردند ودر زمان‌ سلطنت‌ شاه‌ عباس‌ اوّل‌ بطور كلي‌ قدرت‌ سادات‌ مرعشي‌ از بين‌ رفت‌

با برچيده‌ شدن‌ بساط‌ حكمراني‌ حكومت‌ ملوك‌ الطوايفي‌ طبرستان‌ كه‌ تا سال‌ ۱۰۰۶ هجري‌ قمري‌ ادامه‌داشت‌، امنيت‌ اين‌ منطقه‌ به‌ وسيله‌ شاه‌ عباس‌ اوّل‌ و سلاطين‌ بعدي‌ سلسله‌ صفوي‌ تأمين‌ گرديد

در زمان‌ نادر شاه‌ براي‌ مقابله‌ با دشمنان‌، به‌ ويژه‌ دشمنان‌ شمالي‌ و روس‌ها، در مازندران‌ يك‌ كارخانه‌ كشتي‌سازي‌ داير گرديد. در زمان‌ فتحعلي‌ شاه‌ قاجار، به‌ منطقه‌ سرسبز و دل‌انگيز مازندران‌، به‌ عنوان‌ يك‌ منطقه‌ تفريحي - توریستی‌ توجه‌ گرديد. در زمان‌ سلطنت‌ پهلوي‌ منطقه‌ مازندران‌با عنایات خاص سردمداران حکومتی از راه‌هاي‌ارتباطي‌ برخوردار شد. شرايط‌ مناسب‌ محيطي‌ و آب‌ و هواي‌ معتدل‌، چشم‌اندازهاي‌ زيباي‌ طبيعي‌ و نزديكي‌ آن‌به‌ تهران‌ اين‌ استان‌ را به‌ محل‌ استراحت‌ و تفريح‌ بخش‌ اعظم‌ مردم‌ كشور درآورده‌ است.

استان‌ مازندران‌ علاوه‌ بر مردم‌ بومي‌، اقليت‌هاي‌ بلوچ‌، ترك‌، كرد، لر، افغان‌ و گرجي‌‌ را نيز در خودجاي‌ داده‌ است‌ كه‌ هنوز با اكثريت‌ محلي‌ تركيب‌ نشده‌ و بسياري‌ از خصايص‌ قومي،زبانی‌ و فرهنگي‌ خود را حفظ‌كرده‌اند. از جمله‌ این اقوام‌ ترك‌ های قزلباش هستند كه‌ در قرون‌ گذشته‌ به‌ منظور تثبیت آرامش و ثبات به‌ اين‌ نواحي‌كوچانيده‌ شده‌ بودند، هم‌ اكنون‌ در شهرهای مختلف استان مازندران‌ زندگی می کنند.

برخی از جاذبه های گردشگری مازندران

جاذبه های گردشگری ساری
شهرستان ساری دارای اماکن دیدنی و جاذبه‌های مختلف تاریخی و طبیعی است.
برج رسکت
در چهل کیلومتری جنوب غرب شهر ساری قرار دارد و مسیر دست رسی به آن از ساری آغاز و پس از عبور از دو راهی کیاسر و سد سلیمان تنگه به جانب غرب منحرف می‌شود که بیشتر قسمتهای آن آسفالته می‌باشد. این بنا در مجاورت روستای رسکت در بخش دودانگه ساری قرار دارد و باآجر ساخته شده و تزئینات آن شامل مقرنس کاری دو کتیبه آجری به خط کو فی و پهلوی ساسا نی است. احتمالاً مقبره یکی از شهریاران آ‌ل باوند بوده و مربوط به قرن نجم هجری قمری است.وجود خط پهلوی در این بنا به این دلیل است که خط رایج در مازندران تا قرنها پس از حمله ی اعراب به ایران همچنان خط پهلوی بود.
مجموعه تاریخی فرح‌آباد
در 28 کیلوماری شمال شهر ساری و در ورودی خزر آباد و در 3 کیلومتری ساحل دریای مازندران قرار دارد . این مجموعه شامل مسجد، پل، دیوار‌های بر جای مانده از یک کاخ سلطنتی است که به ستور شاه عباس صفوی ساخته شده و تفرج‌گاه ساحلی صفوی بود. مسجد ‌با ایوانهای رفیع، شبستانها . حجره هاو مناره‌ها از مهمترین بنا‌های تاریخی استان مازندران به شمار می‌رود
مسجد جامع ساری
مسجد جامع ساری از بناهای زیبای این شهر است. قدمت این مسجد را به بیش از هزار سال تخمین می زنند.این مسجد در مرکز شهر و در مجاورت بازار نرگسیه قرار دارد.
خانه قدیمی کلبادی
این مکان زیبا و قدیمی در مرکز شهر ساری و در مجاورت خیابان انقلاب واقع شده است و در حال حاضر به عنوان اداره میراث فرهنگی مورد بهره‌برداری قرار گرفته و قدمت آن حدوداً یه 200 سال قبل باز می‌‌گردد. ویژگیهای اجزای معماری آن نظیر اتاق‌‌ها ، حجره‌ها ، شاه‌ نشین، حمام اصطبل، حیاط و هنر بکار‌رفته بر روی پنجره‌ها و ارسی‌ها و تزئین آنها با شیشه رنگی در نوع خود بی‌نظیر است.
حمام وزیری
این بنا نیز در مرکز شهر ساری و در مجاورت خانه کلبادی قرار دارد و از لحاظ نوع معماری ، مصالح و ویژگیهای ساختمانی از ابنیه دیدنی و مشهور مازندران به شمار می‌ر‌ود. این بنا نیز متعلق به دوران قاجاریه است.
ساحل خزر آباد(فرح آباد)
در 35 کیلومتری شمال شهر ساری در ساحل دریای خزر واقع شده که بوسیله بلوار و جاده زیبای فرح‌آباد که زیبایی خاص دارد به ساحل ارتباط پیدا می‌کند و مکان مناسب و امن برای شنا بالاخص برای استفاده خانمها از دریا می‌باشد.
امام‌زاده عباس
در حاشیه شمالی ورودی شرقی شهر ساری واقع شده و از نظر شیوه معماری، گنبد هرمی شکل و صندوق چوبی نفیس، یکی از بناهای معروف استان مازندران استتاریخ ساخت آن 897 هجری قمری است و سه امامزاده بنامهای عباس ؤ محمد و حسن در آن مدفون می باشند

جاذبه های گردشگری قائم شهر
شهرستان قائم‌شهر یکی از شهرستان‌های استان مازندران در شمال ایران میباشد که(قبل از انقلاب اسلامی ایران) آن را شاهی می‌نامیدند.
این شهر در سال ۱۳۱۴ از علی‌آباد به شاهی تغییر نام پیدا کرد و در سال ۱۳۵۷ و در جریان انقلاب اسلامی ایران به قائم‌شهر تغییر نام پیدا کرد ،شهرستان قائم‌شهر از سمت شمال و شمال غرب به شهرستان جویبار و شهرستان بابلسر و دریای مازندران (دریای خزر)، از سمت جنوب به شهرستان سوادکوه، از سمت غرب به شهرستان بابل و از سمت شرق به شهرستان ساری محدود است.در سال های دور شهرستان فیروزکوه و بخش هایی از شهمیرزاد ، تا سال ۱۳۵۹ شهرستان سوادکوه و ۱۳۷۶ شهرستان جویبار بخش هایی از قائم شهر بوده که به شهرستان تبدیل شدند,جمعیت شهرستان قائم‌شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ نزدیک به بیش از ۳۲۰،۷۴۱ نفر است.[۱]. شهرستان قائم‌شهر در ۳۶ درجه و ۲۸ دقیقه عرض شمالی تا ۵۲ درجه و ۵۳ دقیقه طول شرقی واقع شده‌است. [۲] این شهر دارای مساحت ۴۵۸٫۵ کیلومتر مربع است که ۱٫۹۳ درصد کل مساحت استان را به خود اختصاص داده‌است.شهرستان قائم‌شهر دارای ٣ شهر، ۲ بخش، ۶ دهستان، ۱۵۶ آبادی دارای سکنه و ۳ آبادی خالی از سکنه‌است.
طول و عرض جغرافیایی شهرستان قائم‌شهر این شهرستان بین ۳۶ درجه و ۲۱ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۳۸ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۴۳ دقیقه تا ۵۳ درجه و ۳ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته‌است.
-تپه‌های تاریخی
دین کتی باوند جنید
تپه گردکوه جمنون
تپه امامزاده کتی
تپه یوزباشی
تپه طالقانی
تپه پریجا
تپه دینه کفشگرکلای ارطه
تپه دینه سرپائین کرفا
تپه دینه سر رکنی کلا
تپه آغوزدین جمال کلا
تپه شال کتی قراخیل
تپه دین کتی قراخیل
دین تپه کلاگر محله
تپه گمبه سره
تپه دینه کش
تپه دین کتی
تپه اکوک
تپه دین
حمام‌های تاریخی
[ویرایش]حمام بورخیل ارطه
حمام افراکتی
حمام باستانی ساروکلا
پل‌های تاریخی
پل قدیمی بالارستم اوجی تالار آسیابسر
پل افراکتی
پل آجری بالا جنید لاک پل
پل آجری بالا تجن
پل آجری خرما کلا
تکایا و مساجد تاریخی
سقانفار ریکنده
پیرتکیه سید ابو صالح
سقانفار پایین کروا
سقانفار پهناجی
ساختمان‌ها و ابنیه تاریخی
[ساختمان شهرداری قائم شهر
مدرسه مری دوره پهلوی اول


-جاذبه های گردشگری بابل
اماکن دیدنی و مذهبی بابل
امامزاده قاسم (بقعه آستانه)
بنای تاریخی امامزاده در آستانه بابل، به قرن نهم هجری قمری تعلق دارد. این بقعه که مدفن امام زاده قاسم، فرزند حضرت موسی کاظم(ع) است به بقعه آستانه مشهور است. داخل صحن بقعه دو صندوق نفیس چوبی قرار دارد که صندوق اصلی آن به تاریخ 888 هـ.ق مربوط است و به دست استاد احمد نجار ساروی ساخته شده است.
مسجد جامع
این مسجد در محله مسجد جامع واقع شده است. ابن اسفندیار گوید: این مسجد را ابتدا مازیار بن قارن بنا کرد (سال 160 ق). این مسجد در عهد فتحعلی شاه قاجار بر اثر زلزله خراب شد و در سال 1225 ق به فرمان این شاه قاجار و به مباشرت میرزا محمد شفیع بندپی‌ای صدر اعظم توسط میر محمد حسین متولیان دوباره ساخته شد.
مسجد مولانا
این مسجد در زرگر محله واقع است و آن را سید حسن مولانا، از تاجران صاحب نام بارفروش، ساخته است. این مسجد که حیاطی کوچک دارد به مسجد رانندگان نیز معروف است.
مسجد خان بیک
مسجد کوچکی است که در حیاط مقبره بیکاییها واقع است.
مسجد محدثین
ا
ین مسجد در محله طوقدار بن واقع است. ملانصیرا در عالم شهود به دیدار امام زمان(ع) مشرف شد و دستور ساختن محراب این مسجد را داده است و کتیبه‌ای که بر محراب مسجد نوشته شده گویای این امر است. در ضلع شمالی مسجد مقبره‌های ملانصیرا و شیخ کبیر قرار دارند.
مسجد طوقدار بن
این مسجد در محله طوقدار بن واقع است، دارای حیاط کوچکی است و محراب آن در ضلع جنوبی حیاط واقع است. بر کاشیهای محراب آیاتی از قرآن مجید به خط نستعلیق نوشته شده است. این بنا در سال 1349 به همت حاج محمدعلی ایمانی که بانی بسیاری از امور خیر دیگر در بابل بوده تعمیر شد.
مسجد قهاریه
این مسجد در حوالی محله شهدا واقع بوده بانی این مسجد قهار قلی خان، حاکم بارفروش عهد قاجاریه بود. این مسجد زیبا دارای حیاط کوچکی بود و محرابه آن در ضلع جنوبی حیاط قرار داشت. بنای قدیمی مسجد قهاریه در سال 1377 تخریب شد و دیگر اثری از آن باقی نماند.
تکیه پیر علم یا تکیه مرادبیک
مراد بیک برادر کاظم بیک (بانی مسجد کاظم بیک) بوده است، تکیه پیر علم یا تکیه مراد بیک از یادگارهای اوست. این تکیه در محله مراد بیک واقع است و از تکایای قدیمی شهر محسوب می‌شود.
کیجا تکیه
کیجا تکیه در دوره ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده و در محله حمزه کلا واقع است. کیجا تکیه سقاتالاری دو طبقه دارد که بنا بر روایتی دو دختر با فروش جهیزیه خود این بنا را ساخته‌اند و از اینرو کیجا تکیه نامیده می‌شود. ستونهای مارپیچ و سرستونهای دهان اژدری و نقاشیهای اساطیری، این سقاتالار را زیباترین سقاتالار ایران و گستردگی موضوعات اساطیری و داستانی منقوش بر در و دیوار و سقف این بنا کیجا تکیه را شگفت انگیزترین و دیدنی‌ترین اثر تاریخی بابل ساخته است. این بنا از شهرت ملی برخوردار است.
مسجد کاظم بیک
این مسجد در میدان سرحمام واقع است. این بنا در سال 1092 توسط حاج کاظم بیک، از معتمدین بارفروش، ساخته شد. در سال 1101 پسر او آقا محمدرضا و در سال 1169 مولانا میرنظام الدین محمد به تعمیر آن همت گماشتند. مسجد کاظم بیک در ابتدا محل تدریس علوم دینی نیز بوده است. در طرف شرقی مسجد اتاقی است که مقبره چند تن از علما است. مسجد دارای کتیبه‌هایی به خط نستعلیق است. در کنار مسجد کاظم بیک مقبره‌های ملامحمد حمزه و فرزندش شیخ محمدحسن و شیخعلی شریعتمدار و شیخ محمد حسن شریعتمدار قرار دارد. محمدجعفر کاظم بیکی، که هنوز در قید حیات است، متولی این مسجد می‌باشد. او در سال 1342 مسجد را تعمیر کرده است. این مسجد و مقبره‌های کنارش بیش از ده کتیبه دارد.
مسجد گلشن
این مسجد در محله گلشن در حوالی مسجد بی‌سر تکیه و چهارراه شهدا واقع شده است. حدس ‌زده می‌شود که قدمت این مسجد احتمالا به دوره صفویه باز می‌گردد. اما امروزه در مسجد گلشن عموما آثار قدیمی دیده نمی‌شود.
مسجد بی‌سر تکیه
این مسجد در محله بی سر تکیه واقع شده است. دارای حیاط کوچکی است و گلدسته‌ای زیبا دارد. مسجد بی سر تکیه از یادگارهای عهد قاجاریه است.
مسجد چهارسوق
این مسجد در محله چهارسوق واقع است. مسجد چهارسوق در دوره صفویه ساخته شده است. از روی کتیبه‌ای که اکنون در دیوار جنوبی حیاط ـ که دیوار اصلی محرابه است ـ قرار دارد در می‌یابیم که این مسجد در سال 1211 ق توسط حاجی حسین نامی تجدید بنا شد.
مسجد چال
این مسجد که به مسجد حاجی میرزا بابا نیز معروف است در محله چهارسوق واقع است، مسجد چال حیاطی است که دوازده حجره دارد و محرابه مسجد در ضلع جنوبی حیاط واقع است. بر کتیبه مسجد تاریخ 1323 قمری و نام کاتب شیخ محمدرضا و متولی آن آقا علی حک شده است.
مراکز تاریخی و باستانی بابل
پل محمدحسن خان
بیهقی از پلی چوبی بر روی بابلرود که مسعود غزنوی در لشکرکشی‌اش به مازندران از آن به سختی گذشت یاد می‌کند. بعدها نصیرالدوله شاه غازی(558- 536) زربه بخروارها ریخته بود و پلی از خشت و آهک بنا کرد. که تا عهد زندیه باقی بود و احتمالاً همان پلی است که ظهیرالدین‌مرعشی از آن بعنوان گذرگاه زیار یاد میکند. در اوایل حکمرانی کریم خان زند در سال 1146 به امر محمد حسن خان جد آقا محمدخان قاجار، که در آشفته بازار سیاسی آن عهد حکومت مستقلی برای خود در مازندران ساخته بود و بعدها به دست کریم خان زند کشته شد با صرف دوازده هزار تومان پل با شکوهی بر سر راه قدیم بارفروش و آمل بنا شد که 140 متر درازا و 5 تا 6 متر پهنا و 8 متر ارتفاع و 8 چشمه (طاق) دارد، 6 چشمه اصلی آن بزرگتر و دهانه هر یک 755 سانتیمتر است و دو چشمه فرعی آن در طرف این شش چشمه قرار دارد که کوچکتر است و پهنای هر یک از آن دو 410 سانتیمتر است. پل محمدحسن خان در زمان رضاخان تعمیر شد.
تا سال 1343 ارتباط بابل و آمل از طریق همین پل ممکن بود تا اینکه در این سال راه جدید که از سوی غرب شهر آغاز می‌شد ساخته شد.
پل محمدحسن خان از یادگارهای مهم تاریخ عهد زندیه است و هنوز هم یکی از مهمترین پلهای استان مازندران از نظر مسایل اقتصادی، اجتماعی و ارتباطی به شمار می‌رود.
کاخ بابل
ساختمان این کاخ که به دوره پهلوی مربوط است، در باغ مصفایی در جنوب بابل قرار دارد و محل فعلی دانشکده پزشکی مازندران است.
بنای کاخ دو طبقه است، با اتاق ها و سالن های متعدد و مزین به گچبری های بسیار زیبا. مصالح عمده ساختمان کاخ را سنگ تشکیل می دهد ونمای خارجی کاخ، ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد که مشابه آن در کاخ های دیگر این دوره کمتر دیده می شود.

جاذبه های گردشگری نور

جاذبه های گردشگری نورReviewed by Hajikhanion A6Rati

شهرستان نور از شمال به دریای مازندران، از مشرق به شهرستان های محمودآباد و آمل، از جنوب از طریق کندوان و قله دماوند به استان تهران و از غرب به شهرستان نوشهر محدود است و۳/۵ درصد جمعیت استان را در خود جای داده است  .   نور که تا چند سال قبل سولده نامیده می شد از شهرهای مهم رستمدار بخشی میان رویان و مازندران است. این شهر دارای دو منطقه سردسیری و گرمسیری با بلوکات بسیار است که مهمترین آنها بالاده نامیده می شود  . 
شهرستان نور به لحاظ توسعه صنعتی و گردشگری شرایط ممتازی در استان دارد و محصول غالب کشاورزی منطقه، برنج است  .   نور دارای آثار تاریخی و دیدنی بسیاری از جمله قلعه پولاد بلده، بقعه متبرکه آقا شاه بالو زاهد، بقعه متبرکه جمشید کیا سلطان، خانه نیما در بلده، پل خشتی نور، تکیه تاکر، روستای ناتل، امامزاده احمد در بلده، کاخ تمیشان، سواحل زیبا، پارک جنگلی، آبشار آب پری، آب گرم معدنی لاویج ، فیل سنگی لاویج، مسجد جامع بلده، غار کهو و کاروانسرای زمستانی یالو است 
پارک جنگلی نور که در شرق شهر نور قرار دارد با مساحتی حدود ۴۰۰۰ هکتار بزرگترین پارک جنگلی خاورمیانه است وجود سبزه زارهایی در زیر درختان، رستوران زیبا در میان انبوه درختان سر به فلک کشیده، آلاچیق های متعدد چوبی، پارک کودک، مسجد، سرویس های بهداشتی، زمین های ورزشی فوتبال و والیبال و … مسافران را مشتاق گذراندن اوقات فراغت در آن کرده است 

 یکی دیگر از مراکز تفریحی این شهر پارک جنگلی کشپل در غرب شهر چمستان در کنار رودخانه زیبای لاویج  است که به دلیل وجود چشمه سارهای متعدد و سالم سازی آن درختان انبوه و تنومند پهن برگ ،پارک کودک و … مکان مناسبی برای تفریح و استراحت مسافران به شمار می آید  .   آب بندان نور در جنوب غربی شهر واقع است این آب بندان علاوه بر تامین نیاز آبیاری زمین های کشاورزی هر ساله در فصول مختلف سال پذیرای تعداد زیادی از پرندگان مهاجر است که هر کدام جلوه خاصی به آن می بخشند  .   
همچنین در روی رودخانه لاویج رود شهرستان نور در ضلع جنوبی مسجد جامع شهر
، پل خشت پل واقع شده و از بناهای دوران میرزا آقا خان نوری محسوب می شود که در حال حاضر  تنها طاق مرکزی آن باقی مانده است  .   
آبشار طبیعی آبپری با نام محلی “پری او ” در مسیر جاده ییلاقی رویان به گلندرود جاده سیاه سنگ یکی از جاهای دیدنی  این شهر است که گردشگران زیادی برای دیدن این آبشار به شهر نور سفر می کنند. جریان آب بر روی دامنه سنگی و وجود درختان در حاشیه این آبشار بر زیبایی چشم انداز آن افزوده است  .  آبشار حرم آب با نام محلی حرم او در بیشتر فصول سال دارای آب بوده و در مسیر جاده رویان -کپ در نزدیکی دوراهی دونکوه (مسیر جاده سیاه سنگ) قرار دارد و بسیار دیدنی و دل انگیز است  .   قله سوردار  در جنوب شهر نور با ارتفاعی حدود ۲۰۰۰ متر کاملا مسلط بر مناطق جلگه ای است که در روزهای آفتابی و صاف چشم انداز زیباتری را از مناطق روستایی و شهری پایین دست و سواحل نور ایجاد می کند  .

دیدن این مناظر از بالای قله واقعا دیدنی است. الیمالات در مسیر جاده ارتباطی نور به چمستان در جنوب دو راهی روستای کارگر کلا در بین درختان انبوه و سر به فلک کشیده قرار دارد و چشم انداز بسیار زیبایی را ایجاد کرده است. یکی دیگر از مناطق دیدنی این شهر آبادی یوش از توابع بخش بلده و در مسیر جاده ارتباطی بلده به جاده کندوان است. بافت معماری سنتی، اقلیم خشک و کوهستانی و وجود آرامگاه نیما شاعر نوپرداز فارسی، در آن، بر جاذبه های دیدنی این روستا افزوده است  .   که هر ساله گردشگران زیادی برای دیدن این آرامگاه و مناظر طبیعی آن به شهر نور سفر می کنند. یکی دیگر از بناهای مرتفع شهرستان نور بقعه سلطان احمد در حاشیه شرقی شهر بلده است. این گنبد یکی از بناهای زیارتی زیبایی است که از داخل دارای نقش شیری است که ماری به دور آن حلقه زده است  .  
بقعه آقا شاه بالو زاهد در مسیر جاده چمستان به آمل در روستای آهودشت شهریار قرار دارد. شاه بالو عارف، استاد شیخ آملی است که وی مرشد شیخ حسن جوری از رهبران مذهبی سربداران به شمار می آید. آقا شاه بالو در اواخر قرم هفتم و اوایل قرن هشتم می زیسته است  .  پولاد یا قلعه نور از اقلاع مهم رویان و رستمدار قدیم نور و کجور و پایگاه مهم پادوسبانان در سال های ۲۲ تا ۱۰۰۶ هجری بوده است. که در شهر بلده واقع شده است و یکی دیگر از جاذبه های گردشگری و دیدنی نور به حساب می آید
.
 جاذبه‌های گردشگری رامسر
رامسر غربی‌ترین شهر استان مازندران است و در شمال ایران قرار دراد
این شهر که پیش از این سخت سر نام داشت، از سمت شرق با تنکابن، از غرب با چابکسر، از جنوب با
رشته کوه‌های البرز و از سمت شمال با دریای خزر همجوار است.

رامسر در تابستان آب و هوایی گرم و مرطوب و در زمستان سرد دارد. مجاورت با جنگل و دریا به این شهر زیبایی خاصی بخشیده ‌است.
این شهر دارای مناطق ییلاقی بسیار زیبا و خوش‌آب ‌و هوا است. محصولات عمده رامسر برنج، مرکبات و چای است.
شهرستان رامسر در دامنه جنگلی و زیبای البرز و سواحل زیبای دریای خزر با برخورداری از انوع جاذبه‌های گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی و تفریحی با لقب عروس شهرهای ایران به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور شناخته شده است.
قله‌های مخروطی شکل، باغات مرکبات، چای، مزارع برنج، ساحل زیبا، مناطق ییلاقی خوش آب و هوا، منابع فراوان آب‌های گرم معدنی، فرودگاه و هتل‌های قدیم و جدید این شهر را به یکی از شهرهای پر گردشگر تبدیل کرده‌است.
رامسر در غرب مازندران با برخورداری از جاذبه‌های منحصر به فرد طبیعی و تاریخی یکی از مناطق برتر کشور به لحاظ طبیعت گردی محسوب می‌شود.

وجود آبشارها، آب‌های سرد و گرم معدنی، بوستان‌های جنگلی، غارها، چمشه‌ها، دریاچه، یادمان‌های تاریخی، صدها مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و به ویژه نزدیکی کوه، دریا و جنگل این منطقه را به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور مطرح کرده‌است.
جواهرده:
جواهرده یکی از مناطق زیبا در
استان مازندران و شهرستان رامسر است.
در مورد نام‌ این‌ روستا عقاید مختلفی‌ وجود دارد، در گذشته آن‌ را جورده‌ به‌ معنی‌ ده‌ بالا در مقابل جیرده یعنی پایین ده می‌نامیدند.