آژانس هواپیمایی و مسافرتی آفتاب ساحل آبی
آژانس هواپیمایی و مسافرتی آفتاب ساحل آبی
  • یکشنبه 04 آذر 1403
  • Sunday  24  November  2024
  • یکشنبه 04 آذر 1403
  • آژانس هواپیمایی و مسافرتی آفتاب ساحل آبی ، شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی
  • فروش بلیت به ایرانیان خارج از کشور ، پرداخت پول توسط بانک و دریافت آنلاین بلیت
  • مجری مستقیم تور دبی ، رزور بهترین هتلهای دبی در سریعترین زمان و بهترین نرخ
  • صدور بلیت هواپیما و پروازهای داخلی و خارجی ، بلیتهای داخلی ایران ایر ، ماهان ، آسمان ، آتا ، قشم ، معراج ، تابان ، کارون ، زاگرس
  • خدمات آنلاین مسافرتی ، صدور بلیت هواپیما بصورت اینترنتی و پرداخت از طریق کارتهای شتاب بانکی
  • فروش بلیت خارجی ترکیش ، امارات ، قطری ، چاینا ساترن ، لوفتانزا ، ایر فلوت ، آلیتالیا ، اکراین ، عمان ، ایژین به شهرهای جهان
  • پرداخت از طریق سیستم بانکی و دریافت مدارک بدون مراجعه حضوری
  • مجری مستقیم تور دبی تایلند مالزی ترکیه چین ارمنستان روسیه بالی هند پوکت آنتالیا استانبول
  • اخذ وقت سفارت و وایز فیش بانکی و دریافت پاسپورت بدون حضور مجدد مسافر
  • آژانس هواپیمایی و مسافرتی آفتاب ساحل آبی ، شرکت خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی
X
خرید اینترنتی و آنلاین بلیط هواپیما ، ارزان ، سریع و مطمئن

تور استانبول 3 شب و 4 روز پرواز ترک ترانسفر اختصاصی با صبحانه فقط 10050000 تومان

تور استانبول 3 شب و 4 روز پرواز ترک ترانسفر اختصاصی با صبحانه فقط 10050000 تومان

تور ویژه انتالیا با پرواز مستقیم ترک سرویس uall فقط 24200000 تومان

درباره بمبئی

 

درباره بمبئی

بمبئی با نام جدید مومبای پایتخت ایالت ماهاراشترا از مهمترین شهرهای کشور هند است
بمبئی در زبان هندی به معنای ساحل خوب است. این نام را، استعمارگران پرتغالی روی این شهر نهادند. در سال ۱۹۹۶ نام این شهر، به مومبای تغییر یافت که نام یکی از خدایان زن هندی است. اما در خارج از هند، این بندر بزرگ همچنان به بمبئی معروف است.
این شهر با وسعتی برابر ۶۰۳ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 13 میلیون نفر یکی از چهار شهر بزرگ و پرجمعیت کشور هندوستان است. این شهر در غرب کشور هند در ساحل دریای عرب واقع شده است. بمبئی یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت هندوستان و پایتخت تجارتی آن به شمار می رود.
شهر بمبئی بزرگترین بندر هند در ساحل غربی این کشور است. این شهر در واقع مرکز بانکداری، تجارت، مبادلات مالی، بازرگانی و صنعت کشتی سازی هند به شمار می رود. تمرکز امور اقتصادی و تجاری در بمبئی پس از استقلال هند نیز ادامه یافته و بعنوان شاهراه ارتباطی هند با ایران و جهان عرب اهمیت راهبردی خود را حفظ کرده است. بندر بمبئی، بزرگترین مرکز تولید پارچه های پنبه ای و فیلم های سینمايی شبه قاره هند است و از این رو به بالیود نیز شهرت دارد.
در حال حاضر از بین جمعیت حدود ۷۰ میلیون نفری ایالت مهاراشترا بیش از ۲۰ درصد زیر خطر فقر زندگی کرده و خود بمبئی بزرگترین جمعیت کپرنشینان هند را در خود جای داده است. درآمد سرانه در هند حدود ۱۰۸۹ دلار می‌باشد لیکن ایالت مهاراشترا با داشتن بیشترین سهم در اقتصاد یک تریلیون دلاری هند رتبه یازدهم را در مقیاس درآمد سرانه در بین ایالتهای هند داراست. جمعیت شهر، همراه با حومه هایش به حدود بیست میلیون نفر می رسد. شدیدترین جلوه‌های تضاد طبقاتی جامعه هند را می توان در این شهر یافت. از یک سو صاحبان ثروت‌های سرشار در این شهر زندگی می کنند و از سوی دیگر توده‌های فقیری که حتی قادر به سیر کردن شکم خویش نیستند. بیش از نیمی از جمعیت شهر، در حصیر آبادها و حلبی آبادها به تیرگی روزگار می گذراند.
بمبئی از اتصال ۷ جزیره به یکدیگر در زمان حضور بریتانیا در هند به وجود آمده است. بسیاری از شهروندان هندی از ایالت های مختلف به امید فرصت های شغلی به این شهر مهاجرت می نمایند. از همین رو تعداد ساکنین این شهر در روز ۳ میلیون نفر بیش از ساکنین در شب برآورد می شود. در زمان استعمار انگلیس بر هند، بمبئی مرکز بخشهای اداری و حکومتی انگلستان در شبه قاره هند به شماره رفته و از نظر انگلستان دروازه هند بود. امروزه بمبئی یکی از مراکز بزرگ تجاری ، فرهنگی و گردشگری هندوستان است.

جاذبه های توریستی

بازارهای بمبئی

افزون بر بازار تاریخی کرافت مارکت در شهر بمبئی بازارهای متعددی وجود دارد که اغلب به فروش منسوجات، پوشاک، صنایع دستی، مصنوعات و زیورآلات طلا و نقره و غیره در این شهر بزرگ، پرجمعیت و پر رونق اشتغال دارند.مانند بهیندی بازار، بازار کُلابه و بازار بندیرا. شهر بمبئی به عطر «دهن العود»، «عود»، «صندل»، «مسک» و «عنبر» مشهور است همچنین انبوه بازارهای مدرن و فروشگاه‌های برندهای مشهور جهانی در این شهر به فراوانی یافت می‌شوند

      .

ایستگاه ملکه ویکتوریا

که بزرگ‌ترین ایستگاه قطار در بمبئی و یکی از بناهای دیدنی دوران استعمار بریتانیا استین بنای زیبا به‌عنوان قصر برای ملکه انگلستان ساخته شد اما اکنون با تاسیسات جانبی‌اش و با نام «چاتراپتی شیواجی ترمینال»  مورد استفاده عموم است و ایستگاه اولیه و اصلی قطارهای بیرون شهری و درون شهری بمبئی به‌شمار می‌رود

موزه پرنس ویلز

موزه‌ای پرعظمت با آثاری درخورتوجه از دوران‌های مختلف تاریخ و هنر هند همراه با نمونه‌هایی از حیات وحش و آبزیان هندوستان است. این موزه بین سالهای ۱۹۰۴ و ۱۹۱۴ بنا گردید که در اثنای جنگ جهانی اول به‌عنوان بیمارستان مورد استفاده قرار گرفت. معماری بنا به سبک گوتیک و از سنگ بازالت ساخته شده‌است. این بنا در میان باغ زیبائی تاسیس گردیده‌است که پس از مسافرت پرنس ولز در ۱۹۰۵ به هند بدین نام خوانده شده‌است

موزه ویکتوریا

در سال ۱۸۶۲ قطعه زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در کولابا جهت احداث باغ ویکتوریا اختصاص داده شد و در نوامبر ۱۸۷۲ به روی عمومی مردم گشوده شد. از آن زمان تاکنون ۷ هکتار دیگر نیز به این باغها اضافه شده‌است. باغ دارای معماری منحصر به‌فرد و زیبایی می‌باشد که موزه ویکتوریا نیز در آن واقع شده‌است

        

پایانه چاتراپاتی شیواجی

پایانه چاتراپاتی شیواجی، همچنین با نام سابق پایانه ویکتوریا، پایانه ترمینال راه‌آهن در کلان‌شهر بمبئی است که در دوران امپراتوری بریتانیا بر شبه‌قاره هند، توسط دولت وقت بریتانیا ساخته شد.ساخت پایانه راه‌آهن بمبئی در سال ۱۸۷۸ میلادی، آغاز شد و در سال ۱۸۹۷ میلادی پایان یافت. این بنای زیبا یکی از بناهای دیدنی دوران استعمار بریتانیا است و به طور رسمی در سال‌روز تاجگذاری ویکتوریای اول، ملکه بریتانیا و شهبانوی هند افتتاح شد.در سال ۲۰۰۴ میلادی، پایانه چاتراپاتی شیواجی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسید. ثبت این مکان در فهرست یونسکو به دلیل تلفیق دو فرهنگ در زیر یک سقف بود. طراحی احیاء‌ شده از سبک ویکتوریایی انگلستان و هنر سنتی معماری هند که نمونه‌ای بی‌نظیر را در سراسر جهان خلق کرد.

   

چپاتی

تفریحگاهی است در کنار دریا، مردم در شبها در این مکان جمع می‌شوند. خانواده‌ها با بچه‌هایشان برای استراحت به انجا می‌روند. در رو بروی «چپاتی» ودر وسط آب دریا نزدیک به ساحل یک «بُت» (صنم) بزرگی ساخته‌اند به عرض ۲ متر و ارتفاع چهار متر. نام این بت بزبان هندی «سَمَندَر کِی بَگوان» است. یعنی (خدای دریا). هندوها بر این اعتقادند که اگر کسی دچار غرق در آب شد این صنم یا «بُت» اورا نجات خواهد داد. فقط همینکه شخص احساس غرق شدن نمود، سه بار این بت را بزبان هندی صدا کند: (بچاو، بچاو، بچاو)، بچاو در زبان هندی به معنای «مرا نجات بده» است. البته قبل از ورود به آب دریا شخصی که موکل این صنم «سَمَندَر کِی بَگوان» است راهنمایی‌هایی به مردم مخصوصا کودکان می‌نماید

زیارتگاه بهره ها

مقبره دکتر سید ابومحمد طاهر سیف الدین پنجاه و یکمین دایی مطلق فرق بهره‌ها در منطقه بندی بازار شهر بمبئی قرار دارد. دوره داعی وی ۵۳ سال بوده‌است. بنای این مقبره در سال ۱۹۷۵ توسط یک معمار مصری تکمیل شده و تمام دیواره‌ها از سنگ سفید ساخته شده‌است. داخل این مقبره ۱۱۴ نوع «بسم الله الرحمن الرحیم» در سنگ‌های قیمتی مانند الماس، لول، مرجان و غیره نوشته شده‌است. شعرهای نوشته شده توسط دکتر طاهر سیف الدین که چند تا از آن بدون نقطه و بدون الف نوشته شده در دیوارهای مقبره کنده کاری شده‌است.
 

دروازه هند

در شهر مومبای یا بمبئی نام طاق نصرتی است که بریتانیایی‌ها آن را بنا نهاده‌اند. این طاق در منطقهٔ «کـُّلابـه» در جنوب شهر بمبئی و در مدخل بندرگاه (أپولوبندر) و در کنار دریا واقع است. ارتفاع این بنا ۲۶ متر است.
این بنا از نادر آثار تاریخی‌ای است که به مناسبت یک رویداد، برای پذیرایی از میهمان ساخته شده‌است. دروازه هندوستان یک طاق نصرت باشکوهی است که به مناسبت دیدار شاه جرج پنجم و شهبانو مری بریتانیا از هند ساخته شده بود.
این دروازه عظیم که احداث آن سال ۱۹۴۷ میلادی پایان یافت، بیشتر نقش سنگ قبر سلطه بریتانیا بر هند را ایفا کرد. در همان سال بود که ملوانان بریتانیایی از زیر همین دروازه زیبا رد شدند، سوار کشتی‌هایشان شدند و برای همیشه هندوستان را به مقصد انگلیس ترک کردند. جنس دروازه هندوستان بازالت یا نوعی سنگ آتش‌زنه زرد رنگ است که روی آن شبکه‌کاری شده‌است. آن حالت دروازه‌های یک کاخ مجلل را دارد، با چهار منار کوچک در چهار ضلع آن. بر تخته سنگ بزرگی که بر سر در طاق دروازه هند قرار دارد، نام پادشاه بریتانیای کبیر «جرج ششم» وتاریخ ورود او به شهر بمبئی حک شده‌است.
این مکان یکی از اماکن مشهور، تاریخی و گردشگری بمبئی به شمار می‌آید. سنگ بنای دروازه هند در ۲۱ مارس ۱۹۱۳ توسط لرد سیدنهام گذارده شد و در ۱۹۲۷ کامل گردید. در سال ۱۹۴۸ استعمارگران انگلیسی خاک هند را از همین دروازه ترک کردند.
با توجه به این سابقه تاریخی، دروازه هند یکی از محبوب ترین محل‌ها برای گردهمائی گردشگران خارجی است. دروازه هند، در عین حال در کنار هتل تاج محل واقع شده که محل اقامت خارجی‌های ثروتمندتر است و برای رفتن به جزیره فیل‌ها از دیگر مناطق دیدنی این شهر باید از این مکان حرکت کرد و می‌توان از کنار آن نظاره‌گر ساحل زیبای دریای عرب بود.

مراکز خرید بمبئی

بازار کرافت مارکت (Craft Market) یکی از قدیمی ترین بازارهای بمبئی است. این بازار در کنار دیگر بازارهای سنتی و انبوه فروشگاه های بزرگ و چند ملیتی امروزی، هنوز رونق خود را حفظ کرده است.
افزون بر بازار تاریخی کرافت مارکت در شهر بمبئی بازارهای متعددی وجود دارد که اغلب به فروش منسوجات ، پوشاک ، صنایع دستی ، مصنوعات و زیورآلات طلا و نقره و غیره در این شهر بزرگ ، پرجمعیت و پر رونق اشتغال دارند. مانند بهیندی بازار، بازار کلابه و بازار بندیرا.
شهر بمبئی به عطر دهن العود ، عود ، صندل ، مسک و عنبر مشهور است. همچنین انبوه بازارهای مدرن و فروشگاه‌های برندهای مشهور جهانی در این شهر به فراوانی یافت می شوند.
افزون براین هم اکنون بسیاری از مراکز جدید و ساختمان های نوین جزو دیدنی های این شهر بزرگ به شمار می روند مانند سيتي سنتر(City Center) ، كراس رودز (Cross Roads) و گلوباس (Globus)

فرودگاه بمبئی

فرودگاه بین المللی چاتراپاتی شیواجی در شهر بمبئی هند واقع شده است. این فرودگاه که سابقا به نام فرودگاه سحر نامیده می شد، بزرگ ترین و پررفت و آمدترین فرودگاه بین المللی این کشور محسوب می شود.
فرودگاه بین‌المللی چاتراپاتی شیواجی، هم اکنون دارای دو ترمینال مجزا برای پروازهای داخلی و خارجی خود است.
بیشترین پروازهای خارجی به مقصد کشور هند، در فرودگاه بین المللی چاتراپاتی شیواجی و یا فرودگاه بین‌المللی ایندریا گاندی در دهلی انجام می شود. فرودگاه بین‌المللی چاتراپاتی شیواجی، از لحاظ میزان نقل و انتقال مسافر، شلوغ ترین فرودگاه در شبه قاره هند است.
فرودگاه بین‌المللی چاتراپاتی شیواجی، آشیانه مرکزی ایر ایندیا و جت ایرویز است

تاریخچه بمبئی

نام بمبئی از بمبئی مامبا ، نام یکی از رب النوعهای هندی ، گرفته شده است. دوره هندویی که از کهنترین دوره های تاریخ این شهر است ، با استقرار تدریجی مسلمانان در هند، در قرن هفتم ، و تسلط آنها بر گجرات رو به افول نهاد.
مسلمانان از 1370 ميلادي در این شهر سکنی گزیدند و در امتداد کرانه های شمال غربی هند با جزیره هرمز، به تجارت دریایی پرداختند. در 1530 ميلادي ، پرتغالیها جزیره بمبئی را به تصرف درآوردند. سالهای بين 1534 ميلادي تا 1661 ميلادي دوره ورود اروپاییها و بویژه پرتغالیها به این منطقه و تجارتشان در آنجاست. در این دوره ، اروپاییان به تبلیغ مذهب کاتولیک در میان بومیان هندی پرداختند. در 1661 ميلادي بمبئی به عنوان بخشی از جهیزیه همسر پرتغالی چارلز دوم ، پادشاه انگلستان ، به انگلستان واگذار شد. در 1668 ميلادي ، چارلز مالکیت بمبئی را به شرکت هند شرقی منتقل کرد.
بمبئی تا 1858 ميلادي مرکز اصلی این شرکت بود و در این دوره مرکز بازرگانی ، نظامی و آموزشی شد.
.

اقتصاد بمبئی

شهر بمبئی به دلیل تمرکز شرکت های مختلف تجاری به عنوان پایتخت تجاری هند به شمار می رود.
شهر بمبئی یک سوم سهم درآمد مالیاتی کشور هند و بیش از ۵۰ درصد مالیات گمرکی و یک پنجم مالیات بر تولید را بخود اختصاص داده است.
حدود یک ششم ارزش تولیدی کشور متکی به این شهر است.
۸۰ سرکنسولگری در این شهر وجود دارد که از این تعداد ۴۰ سرکنسولگری رسمی دارد از 40 سرکنسولگری رسمی ، تعداد ۱۳ سرکنسولگری مربوط به کشورهای اسلامی است و بقیه توسط سرکنسول های افتخاری اداره می شود. همچنین دفاتر متعدد تجاری خارجی نیز در این شهر مستقر هستند.
سیستم بانکی و فعالیت های اقتصادی هند در این شهر متمرکز است. همچنین دفتر مرکزی تقریبا تمام بانک‌های معتبر، موسسات مالی و شرکتهای بیمه در این شهر قرار دارند.
صندوق معاملات ارزی بانکها در بمبئی است. بیش از ۲۵ درصد اعتبارات بانکی کشور را بانکهای مستقر در این شهر تامین می‌نمایند.
بیش از ۳۵ درصد معاملات چک نیز در این شهر انجام می‌گردد.
دفتر اصلی بازار سهام هند که یکی از قدیمی ترین بازارهای بورس سهام هند بشمار می رود تحت عنوان بمبئي استاك اكسچنج (Bombay Stock Excahange) در مومبای فعالیت می نماید كه بیش از ۹۰۰ شرکت در خرید و فروش سهام هند حضور دارند که اکثریت آنها در اين شهر مستقر هستند.
حدود ۴۴ درصد ترافیک دریایی کل کشور در بندر بمبئی تخلیه و بارگیری می گردد. در بندر بمبئی چهار اسکله تخلیه و بارگیری نفت خام وجود دارد.
مهاراشترا بالاترین رقم تولید برق را در هندوستان دارا بوده که ۸۲ درصد آن از طریق انرژی گرمائی تولید می‌شود گفتنی است ۴۷۵۰ مگا وات برق هسته ای در کل هند تولید می گردد.
شهر بمبئی از مهم ترین مراکز تجارت الماس به شمار می رود. تا جایی که ۸۰ درصد الماس هایی که در ایالت گجرات تراش داده می‌شوند به بمبئی می رسد. بیش از ۷۵۰۰۰ نفر در این شهر از فعالیتهای مربوط به الماس امرار معاشق می کنند.
صنعت فیلم هند تا حدود زیادی در بمبئی متمرکز است و سهم عمده ای از تولید سالانه ۹۰۰ تا هزار فیلم در این شهر و در مرکز سینمایی آن موسوم به بالیوود انجام می‌شود. بالیوود افزون بر مسائل اقتصادی نقش عمده ای در مسائل فرهنگی این شهر و کشور هند و حتی کشورهای همجوار به‌عهده دارد.

ساختار بمبئی
ساختار اين شهر تلفيقي از معماري چند مليتي است بطوريكه از معماري هاي تاریخی و اسلامی بمبئی می توان از مقبره شیخ علی پارو نام برد که در حدود 1456 ميلادي ساخته و در 1706 ميلادي بازسازی شده است. در معماری شهر بمبئی نمونه هایی از معماری قرنهای پانزدهم تا هجدهم میلادی نیز دیده می شود. برای مثال ، بناهای دروازه هند و موزه پرنس ولز تقلیدی از معماریهای این دوران است.
از بناهايي با سبک معماری گوتیک مي توان موزه پرنس ولز ، ایستگاه مرکزی قطار ویکتوریا يا چاتراپاتی شیواجی را نام برد كه از سازه های مهم و دیدنی شهر هستند و یادگار معماری دوران استعمار بریتانیا در اين شهر است

رستوران های بمبئی

• Delhi Darbar

• Dwarka

• K.F.C

• Kailash Parbhat

• McDonalds

 

سواحل بمبئی

بمبئی در زبان هندی به معنای ساحل خوب است. این نام را، استعمارگران پرتغالی روی شهر نهادند. در سال ۱۹۹۵ نام این شهر، به «مومبای» تغییر یافت که نام یکی از خدایان زن هندی است. اما در خارج از هند، این بندر بزرگ همچنان به بمبئی معروف است. بندر بمبئی، بزرگترین مرکز تولید پارچه‌های پنبه‌ای و فیلم‌های سینمائی شبه قاره هند است و از این رو به «بولیوود» نیز شهرت دارد.

         

         

آداب و رسوم هند

جشن ببر  - جشنی عجیب در هند

«جشن ببر»؛ جشنی عجیب در هند (+عکس)

جشن ببر برای محصول
بعضی از باورها و مراسم‌های کهن مردم جهان باعث بهت و تعجب و در نهایت زیبا و جالب است.

جشن محصول یکی از آن مراسم‌های کهن کشور هزار آیین هند است. این جشن یا جشنواره که هر ساله در 12 سپتامبر برابر با 21 شهریور خورشیدی در تریشور کرالای هند برگزار می‌شود.
این جشن با نام "اونام" نوعی شکر گذاری برای برداشت محصول خوب و سالم است. در این جشن یا جشنواره هنرمندان هندی بدنهای کشاورزان و زمین داران و افرادی را که دوست دارند در این مراسم شرکت کنند، به شکل ببر، پلنگ یا شیر نقاشی می‌کنند.

«جشن ببر»؛ جشنی عجیب در هند (+عکس)

جشن اونام در چهارمین روز جشن محصول برگزار می‌شود. در این روز، شرکت کنندگان خود را آماده می‌کنند که با بدن‌های رنگ شده در هیبت ببر، پلنگ یا شیر و به تقلید از راه رفتن این‌حیوانات به سمت مرکز نمایش ‌روند.
این جشن ممکن است بیش از 600 شرکت کننده با بدن‌های ببری شکل داشته باشد. مراسم اونام یا جشن محصول در یک منطقه پر درخت انجام می‌شود. حرکت افراد شرکت کنند با آن بدن‌های رنگا رنگ از میان درختان بسیار دیدنی و مهیج است.

«جشن ببر»؛ جشنی عجیب در هند (+عکس)

شرکت کننده‌ها با حرکات نمایشی و پیچ و تاب‌هایی که به بدن خود می‌دهند، سعی در تداعی هیبت، قدرت و حرکات نرم و مرموز این‌حیوانات وحشی را دارند.
این جشن یکی از پر طرفدارترین جاذبه‌های توریستی هند به شمار می‌رود. سال گذشته بیش از 20 هزار شرکت کننده زیر نم نم باران در این مراسم شرکت کرده بودند.

«جشن ببر»؛ جشنی عجیب در هند (+عکس)

حرکات گروهی با آن بدن‌های رنگا‌رنگ، گل‌های‌ آویخته به گردن، سبیل‌های ببری، دندان‌های نیش بلند و دم‌های دراز همه و همه با استفاده از رنگ‌های طبیعی و گیاهی منطقه انجام شده است که به نوعی معرفی محصولات منطقه هم به حساب می‌آید.
زرد، سیاه، سفید، صورتی، بنفش، آبی، قرمز، سبز و... رنگها و ماسک‌های ترسناک حیواناتی که به این جشن جان می‌دادند.

«جشن ببر»؛ جشنی عجیب در هند (+عکس)

ساز‌های کوبه‌ای، به نبرد‌های این ببر‌های وحشی هیجان عجیبی می بخشند. هیجانی که ناخودگاه تماشاگر را با خود به دل این آیین و مراسم دیرینه می کشاند.
مردان و پسران در این جشن با شور و هیجان عجیبی دست به حرکات و پیچ و تاب‌های تند بدنی می زنند. حرکاتی که گویی می‌خواهند و بواسطه آنها از حریمی دفاع کرده یا شر موجود وحشتناکی را کم کنند.

«جشن ببر»؛ جشنی عجیب در هند (+عکس)

آنها این مراسم را تا معبد باستانی Vadakkunnathan که بیش از 100 هکتار زمین سر سبز به شکل یک پارک زیبا دارد، ادامه می دهند.
بعد از ادای احترام به معبد و شیوانا کم کم عقب نشینی کرده و آرام بر زمین می‌نشینند. این مراسم زمانی برای شکار ببر هم انجام می‌شده است.
زیبای و شور و هیجان این مراسم زمان را از یاد توریست‌های تماشاگر برده است. در دل نیمه شب آنها هنوز در حال و هوایی این مراسم به‌سر می‌برند.

جالب است که تلویزیون محلی و رسانه‌ها این مراسم را به صورت زنده بر روی آنتن می‌فرستد. آنها نهایت تلاش خود را برای حفظ میراث فرهنگی و سنتی خود به کار می‌برند.
در این مراسم تابلو‌های زیادی از تصویر ببر، پلنگ که توسط هنرمندان هندی کشیده می‌شوند به فروش می‌رود.
با اتمام این مراسم کشاورزان بر این باور هستند که محصولات آینده خود را از گزند و آسیب‌های احتمالی حفظ کرده‌اند.
آنها با پولی که از فروش محصول و شرکت دراین مراسم بدست آوردند، تعطیلات خوبی را برای خود و خانواده خود فراهم می‌آورند

دیوالی- هند

دیوالی،‌ جشن هندوی نورها، شناخته شده ترین جشن هندوها و البته درخشان ترینشان نیز هست. خانواده ها دور هم جمع می‌شوند و با گرفتن مهمانی و دادن هدایا جشن می‌گیرند. مردم زیادی هم خانه هایشان را با گل ها تزئین می‌کنند.

آداب و رسوم, کارناوال

روزهای مقدس - اعیاد
در آیین هندو روزهای مقدس بسیار زیاد است و به مناسبت هر روز جشن مخصوصی بر پا می‌شود.این جشن ها به منظور نزدیکی به معبود از طریق ستایش و شادی و امید است و سبب پاک شدن گناهان می‌شود.چند عید مهم عبارت اند از:
-دیوالی: جشن سال نو در شمال و غرب هند
-ویشو: جشن سال نو در ایالت کرالا در جنوب
-عید هولی: جشن رنگ که مردم پودرهای رنگی و آبهای رنگی به یکدیگر می‌پاشند.
-دورگا پوجا: جشن پیروزی رام بر دیو پلید راونا که شرح آن، در راماینه آمده است.
-جانمشتامی: جشن تولد کریشنه
-گانش چاتورتهی: جشن ستایش گانشا
-ماها شیوراتری: جشن ستایش شیوا
هر یک از این جشن ها دارای چندین افسانه و داستان هستند که هر کدام در نوع خود شنیدنی است

نمایشگا های بمبئی


 
نمایشگاه جلوه های پیشرفت و بالندگی ایران امروز در بمبئی
 

 

به همت خانه فرهنگ ج.ا.ایران و حمایت وپشتیبانی اداره کل همکاریهای فرهنگی و هنری، نمایشگاه جلوه های ترقی و پیشرفت ایران امروز در روز جمعه 28/11/90 با حضور خانم پریا دات عضو پارلمان هند، جناب آقای بیگی سرکنسول ج.ا.ایران، وهمچنین سرکنسول کشورهای چین، روسیه، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی افغانستان و جمع کثیری از شخصیت های علمی و فرهنگی، فعالان اجتماعی، ایرانیان مقیم و علاقمندان ج.ا.ایران در منطقه بندرای شهر بمبئی افتتاح گردید.

در این نمایشگاه آثار عکس از جلوه های مختلف ترقی و بالندگی ج.ا.ایران همچون پیشرفت های فرهنگی، هنری، علمی، صنعتی، عمران وشهرسازی و همچنین مجموعه تصاویر و زندگینامه بانوان نخبه و دانشمند ایرانی به نمایش در آمده است. علاوه بر این کارگاه عملی (workshop) هنرمند خوشنویس ایرانی به همراه نمایش نمونه آثار برجسته ایشان نیز برپا شد. در بخش دیگری از نمایشگاه فیلم ایران 2011 برای میهمانان و بازدید کنندگان به نمایش درآمد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

شایان ذکر است با مشارکت مدیر ایرانی «هتل لاکی» شهر بمبئی میز مخصوص پذیرایی سنتی برپاشده و از میهمانان و بازدیدکنندگان این نمایشگاه با سرو مجموعه شیرینی جات و تنقلات اصیل ایرانی پذیرایی به عمل آمد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حضور چشمگیر میهمانان رسمی همچون شخصیت های فرهنگی، علمی و مقامات دولتی در کنار توده های مردم علاقمند و بویژه رسانه های دیداری و شنیداری هند در روز افتتاحیه این نمایشگاه بسیار چشمگیر بود. همچنین با برنامه ریزی های به عمل آمده با دانشگاه بمبئی و کالج های این شهر، دانشجویان علاقمند بویژه در رشته زبان و ادبیات فارسی در روزهای برپایی نمایشگاه بصورت گروهی بازدید خواهند نمود.

 

این نمایشگاه از روز جمعه 28/11/90 تا روز دوشنبه به مدت چهار روز به روی علاقمندان و بازدید کنندگان باز خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اولین نکته در زمینه غذاهای هندی تنوع و گوناگونی آن است به طوری که در منوی هر  رستوران می تونید بیش از هفتاد هشتاد نوع غذای مختلف مشاهده کنید .  در منو های رستوران ها کنار غذاهای "VEG علامتی به رنگ سبز وجود داره و در کنار غذاهای NON VEG علامت مربع قرمز وجود داره تا مشتریان بدونند چه غذایی را انتخاب  می کنند این علامت ها روی خیلی از مواد خوراکی مثل بیسکوییت و روغن و.... وجود دارند

در هند کلا ۳ نوع غذا سرو می شود :

non-veg

veg

pure veg

که معمولا توی همه منو های رستوران ها مشخص میشه که این غذا از کدام دسته هست بعضی از رستوران ها هم کلا یک نوع غذا را سرو میکنند

  veg غذاهایی هستند که فقط با سبزیجات درست میشه و توی اون از گوشت و مرغ و ماهی استفاده نمیشه

non-veg غذاهایی هستند که گوشت هم دارند و مثل غذاهای خودمون هستند.

pure -veg غذاهایی هسند که گوشت و مرغ و ماهی ندارند که هیچ تخم مرغ و شیر و کره حیوانی و کلا هر ماده غذایی که منشا حیوانی دارد را استفاده نمی کنند .

در میسور  رستوران های بسیار خوبی وجود داره که با هزینه های بسیار مناسبی می شه در اون یک وعده غذای خوب داشت  اسامی تعدادی از اونها رو براتون می نویسم:

1-    Big Chicken  که در اون انواع غذاهای هندی – چینی و اروپایی سرو می شه . این رستوران بسیار تمیز و مجلل بوده و سرویس دهی مناسبی دارد . و ضمنا ساندویچ و مرغ کنتاکی هم داره  ( هزینه متوسط غذای خوب برای یک نفر : 150 تا 400 روپیه )

2- Roost   که شامل رستوران – بار . رستوران فضای باز با محیطی بسیار زیبا ( هزینه متوسط غذای خوب برای یک نفر : 150 تا 400 روپیه )

3-  Jewel rock hotel    در هتلی با همین نام که محیطی بسیار خوب و غذاهایی با کیفیت مناسب ارایه می کند ( هزینه متوسط غذای خوب برای یک نفر : 250 تا 500 روپیه )

4-  Casino Park  که بیشتر مورد علاقه دانشجوها علی الخصوص چینی ها است و قیمت مناسبی دارد . در ضمن مرغ بریان و کباب ترکی هم در اون سرو می شه ( هزینه متوسط غذای خوب برای یک نفر : 100 تا 250 روپیه )

5- Pizza hut  که در اون فقط پیتزا سرو می شه ( هزینه متوسط غذای خوب برای یک نفر : 350 تا 500 روپیه )

6- Pizza domino   ( هزینه متوسط غذای خوب برای یک نفر : 300 تا 400 روپیه )

7- Down town     فقط ساندویچ داره و پیتزا

8-  Taste bud  که تنها رستورانی است در میسور که غذاهای ایرانی مثل کباب و قورمه سبزی و ... ارایه می کنه .  

 غذا های غیر  تند که می تونین در روزهای اول که هنوز با غذاهای هندی آشنا نیستید سفارش بدید :

1- fride rice در سه نوع veg , chicken  & mix

2- noodle در سه نوع veg , chicken  & mix

3- انواع ساندویچ و پیتزا ( به علامت فلفل قرمز کنار اسم غذا در منو توجه کنید )

4-  کباب ترکی که اینجا بهش می گن شائورما و فقط با مرغ  درسته می شه

5-   مرغ بریان

6-   Fish & chips

مرغ سرخ شده بروش هندی

پلو با سبزیجات هندی