سال ۲۰۲۴ میلادی سالی پر از رویدادهای هیجانانگیز برای پایتخت فرانسه بود؛ پاریس میزبانی بازیهای المپیک تابستانی را برعهده داشت و درهای کلسیای نوتردام را نیز پس از ۵ سال بازسازی، بار دیگر به روی علاقمندان گشود.
این چهارمین سال پیاپی است که بر اساس گزارش شرکت تحقیقاتی Euromonitor International پایتخت فرانسه رتبه اول را در فهرست ۱۰۰ مقصد برتر جهان کسب میکند. برای رتبه بندی شهرهای محبوب جهان در این تحقیق، به شاخصهایی مانند سیاستهای گردشگری، سلامت و امنیت توجه شده است.
در این گزارش آمده است که امسال بیش از ۷۰ میلیون نفر به شهر پاریس سفر کردند و مقامات این کلان شهر با تامین زیرساختها برای گردشگری، بخوبی آماده پذیرایی از مسافران بودند.
۱۰ شهر برتر این فهرست به ترتیب عبارتند از: پاریس، مادرید، توکیو، رم، میلان، نیویورک، آمستردام، سیدنی، سنگاپور و بارسلون.
در این فهرست، سئول در رتبه ۱۲، لندن در رتبه ۱۳ و دبی نیز در رتبه ۱۴ قرار دارد.
در سال ۲۰۲۴ میلادی ارزش ین ژاپن به پایینترین سطح خود در برابر ارزهای اصلی رسید و همین موضوع فرصتی جذاب را برای علاقمندان به سفرهای تجاری و تفریحی فراهم کرد. به همین دلیل حدود ۱۳ میلیون سفر بینالمللی به توکیو انجام شد که رقمی بسیار بالاتر از سطح سفرهای بینالمللی به این شهر قبل از همهگیری ویروس کرونا بود.
در میان ۱۰ شهر برتر این فهرست، نام ۶ شهر اروپایی و تنها یک شهر از ایالات متحده آمریکا دیده میشود که نیویورک (با رتبه ۶) است. لس آنجلس نیز در رتبه ۱۸ قرار دارد و مقام دوم را در میان همه شهرهای ایالات متحده کسب کرده است.
بانکوک بالاترین رتبه در ثبت «ورود» مسافران بینالمللی
شهر بانکوک، پایتخت تایلند نهتنها شهری جذاب و موفق در اجرای سیاستهای گردشگری بوده بلکه «ورود» بیشترین مسافر بینالمللی از سراسر جهان را نیز ثبت کرده است.
بر اسس این گزارش، در سال ۲۰۲۴ میلادی از مسیر فرودگاه بینالمللی بانکوک ۳۲.۴ میلیون سفر بینالمللی انجام شده که تقریباً ۱۰ میلیون سفر بینالمللی بیشتر از میزانی است که سال قبل از آن در استانبول ثبت شده بود.
فرودگاه بینالمللی استانبول (که در سال ۲۰۲۳ میلادی در رتبه اول این جدول بود) در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۳ میلیون «ورود» سفر بینالمللی را ثبت کرد.
شهر مکه در عربستان سعودی نیز با ۱۹.۳ میلیون بازدیدکننده و رشد ۲۰ درصدی در رتبه پنجم این جدول قرار دارد.
در این گزارش آمده است که یکی از دلایل گسترش سفرهای بینالمللی و بازدید از مقاصد گردشگری، آسانتر شدن روندهای صدور ویزا بوده است.
صدور الکترونیکی مجوزهای سفر همچنین معافیت از ویزا برای سفرهای کوتاه مدت نیز از دیگر سیاستهایی بوده که اجرای آنها درنهایت هم رضایت مسافران و هم درآمد بیشتری برای مقاصد گردشگری به همراه داشته است.
البته بطور همزمان، گردشگری انبوه نیز به دردسری برای برخی از توریستیترین مناطق جهان تبدیل شده و مقامات را مجبور کرده است به اجرای تدابیری مانند وضع عوارض برای گردشگران، تعیین محدودیتهایی در ساعات بازدید یا محدودیتهایی در استفاده از وبسایت اجارهٔ مکانهای اقامتی «ایر بی اند بی» روی آورند.
تاریخ خبر: شنبه 17 آذر 1403
ساعت: 10:35:11 AM