فاز اول یکی از بزرگترین فرودگاههای جهان که در زمینی به مساحت 76 میلیون و 500 هزار مترمربع و به مبلغ 6 میلیارد یورو ساخته شده است ، امروز در استانبول طی مراسم رسمی و با حضور رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه افتتاح شد.
همچنین فازهای دیگر این فرودگاه نیز طبق رشد تعداد مسافرین تا سال 2023 به اتمام خواهد رسید.
فاز اول این فرودگاه که حدود 10 هزار نفر به صورت 24 ساعته در ساخت آن کار می کنند، ظرفیت جابجایی سالانه 90 میلیون مسافر به 350 مسیر و ارائه خدمات به 250 شرکت هواپیمایی را خواهد داشت. همچنین پارکینگ فرودگاه نیز با ظرفیت 18 هزار اتومبیل، بزرگترین در نوع خود در اروپا خواهد بود.
با اتمام تمامی فازهای فرودگاه جدید استانبول که بزرگترین پروژه فرودگاهی جهان که از صفر ساخته شده است، سالانه 200 میلیون مسافر از این فرودگاه استفاده خواهند کرد.
پس از انتقال کامل فرودگاه آتاترک به فرودگاه جدید استانبول تا آخر سال جاری روزانه حدود 2 هزار هواپیما نشست و برخاست خواهند کرد.
فرودگاه جدید استانبول به دلیل اینکه مرکز دادههای وی با افزونگی زیرساخت الکتریکی 2N و سیستم خنک کننده آن با دیپ کول N+1 طراحی شده، از سوی مرکز «Uptime Institute» گواهی نامه «Design» دریافت کرده است.
این فرودگاه همچنین به خاطر طراحی برج کنترل ترافیک هوایی و ساختمان فنی خود نخستین جایزه خود را در مسابقه سال 2015 معماری بین الملی شیکاگو که توسط موزه معماری و طراحی شیکاگو با همکاری مرکز اروپایی معماری، هنر، طراحی و مطالعات شهری برگزار شد، دریافت کرد.
فرودگاه جدید به خاطر اینکه در طراحی برج مراقبت آن از یک گل لاله که یکی از نمادهای فرهنگ ترکی- اسلامی و سنتی استانبول محسوب می شود، الهام گرفته شده، نیز جایزه دریافت کرده است.
پس از برج مراقبت، طراحان ساختمان ترمینال فرودگاه جدید استانبول نیز شایسته دریافت جایزهای بین المللی شدند. ترمینال فرودگاه که با همکاری شرکت های اسکات براونرینگ انگلیس، گریمشاو، نردیک و هپتیک طراحی شده است، جایزه برترین پروژه «جشنواره معماری جهان» (WAF) در بخش «پروژه-زیرساختار» آینده را دریافت کرد.
سقف ترمینال مرکزی این فرودگاه که با الگوبرداردی از سبک معماری معمار سنان در دوره عثمانی احداث خواهد شد، با داشتن مساحتی به اندازه یک میلیون و 300 متر مربع بزرگترین ترمینال فرودگاهی زیرسقف جهان خواهد شد.
شرکتی که مسئولیت ساخت این فرودگاه را بر عهده دارد، همچنین نخستین شرکتی شد که گواهی نامه سیستم مدیریت زیست محیطی (ISO 14001 :) 2015 را دریافت کرد.
دسترسی به فرودگاه جدید استانبول از طریق شبکه ریلی میسر خواهد بود
فعالیتهای عمرانی دو خط متروی گایرت تپه و هالکلی برای دسترسی آسانتر به فرودگاه جدید استانبول ادامه دارد و مسیر گایرت تپه- فرودگاه جدید در اولویت بهره برداری است.
فرودگاه جدید استانبول با هدف ارتقای آن به عنوان «مهمترین فرودگاه جهان» قرارداد همکاری با اتحادیه تاکسیرانی خط 34 استانبول را امضا کرد که در راستای این هدف ، استانداردهای متعدد خدمات رسانی به آن تعیین و اجرایی شد.
زیر ساخت شبکه ارتباطی فرودگاه جدید استانبول با همکاری شرکتهای ودافون و ترکسل تاسیس شد. به این ترتیب در این فرودگاه شبکه ارتباطی تلفن همراه و زیرساخت سایبری به صورت مشترک مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
همچنین به منظور ارائه زیرساختها و خدمات نرم افزاری سیستم فناوری اطلاعات در فرودگاه جدید استانبول، شرکت IGA Bilişim توسط شرکت عملیاتی فرودگاه تاسیس شد. این شرکت از سیستم های ملی که توسط مهندسان داخلی طراحی شده استفاده خواهد کرد.
این فرودگاه که قرار است به عنوان پایگاه فناوری عمل کرده و در لیست هوشمندترین فرودگاههای جهان قرار بگیرد، نقش موثری در تسریع روند توسعه فناوری ترکیه ایفا کند.
در فرودگاه جدید استانبول که از بالاترین سطح امنیتی و جدیدترین فناوری ها برخوردار خواهد بود، برای اولین بار از سامانه رادار زمینی استفاده خواهد شد. در مجموع 9 هزار دوربین هوشمند و 8 دوربین حسگر حرکت در پایانههای مسافربری و پارکینگها به کار رفته است.
زیرساختهای مربوط سامانههای هوشمند تشخیص پلاک خودرو و تشخیص چهره یکی دیگر از امکانات پیشرفته فرودگاه جدید استانبول است.
گفتنی است تا پایان سال هزینه سامانه حمل و نقل عمومی از فرودگاه جدید استانبول تا مرکز شهر شامل 50 درصد تخفیف شده و پارکینگ فرودگاه نیز به صورت رایگان در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.
تاریخ خبر: دوشنبه 07 آبان 1397
ساعت: 4:50:49 PM