حتی اگر چند ترفند مختلف برای کم هزینهشدن سفر به کار ببرید، باز هم هزینهی محل اقامت، بزرگترین دغدغه و هزینهی آن احتمالاً بالاترین هزینهی سفر است. اما روشهای کهن در قالبی مدرن به کمک مسافران حرفهای آمدهاند!
اقامت مجانی میخواهید؟ با «کُچسرفینگ»، آشنا شوید
کیسی فنتون، هکر اهل سفر، در سال ۱۹۹۹ تصورش را هم نمیکرد که ایدهاش برای راهاندازی یک وبسایت برای اتصال مسافران و مردم محلی، چقدر محبوب خواهد بود! اما او این سایت را راهاندازی کرد و پنج سال بعد که به طور رسمی آن را معرفی کرد، بسیاری از افراد پرسیدند کُچسرفینگ (couchsurfing) چیست؟
تقریباً دو سال بعد، این سایت تبدیل به ابزاری محبوب برای مسافرانی شد که معمولاً به دنبال سفرهای ارزانقیمت میگردند. در حال حاضر میلیونها نفر از سراسر دنیا در این سایت نوپا عضو هستند و تقریبا شهری روی زمین نیست که در آن یک میزبان مهماننواز برای مسافران ماجراجو یا حتی بیپول پیدا نشود و به این ترتیب هر روز در گوشهای از جهان یک دوستی پایدار بین یک میزبان و مهمانش به وجود میآید.
معمولاً در سفرها حتی اگر چند ترفند مختلف برای کمهزینهشدن سفرتان به کار ببرید باز هم محل اقامت و خواب، بزرگترین دغدغه و هزینهی آن احتمالاً بالاترین هزینهی سفر است. اما پایهگذار سایت کچسرفینگ یک ایده ساده برای رفع این دغدغه داشت: پذیرایی رایگان از مسافران در سراسر جهان؛ ایدهی مهربانانهای که قدمت آن به هزاران سال میرسد اما آقای فنتون در عصر فناوری آن را تبدیل به یک شبکههای اجتماعی آدمهای سفردوست کرد؛ حالا سالانه حدود چهار میلیون نفر در سراسر دنیا به سادگی میزبان گردشگرانی میشوند که به شهر آنان سفر کردهاند.
افراد اهل سفر در این شبکهی اجتماعی عضو میشوند و بعد از اینکه چموخم کار کردن با آنها یاد گرفتند، با افرادی آشنا میشوند که برای پذیرایی از یک یا چند مسافر اعلام آمادگی کردهاند. به این ترتیب مسافران میتوانند به مدتی که میزبان اعلام میکند در شهر مورد نظرشان میهمان باشند؛ روشی که معمولاً مورد علاقهی «بکپکرها» و «هیچهایکرها» هم هست.
واژهی کچسرفینگ هم حاکی از همین صمیمیت است؛ کُچ (couch) به معنی کاناپه و سرفینگ (surfing) به معنی گشتوگذار است. به عبارت سادهتر کچسرفینگ کاناپهگردی است. ببینید در شهری که میخواهید به آن سفر کنید، چه کسی یک کاناپه در اختیارتان میگذارد که شب را روی آن سر کنید. به همین سادگی.
بعضی از کسانی که داوطلب میشوند به این روش از مسافران میزبانی کنند، اغلب خودشان هم آدمهای اهل سفر یا مهاجرانی هستند که به کشور دیگری سفر کردهاند و به نوعی درد کشیدهاند! بسیاری از میزبانان هم مردم محلی هستند که علاقهمندند مهمان خارجی داشته باشند تا از خلال این همنشینی تجربههای تازه کسب کنند، با آدمهای تازه و فرهنگهای دیگر آشنا شوند و شاید در کنارش کمی هم زبان خارجی یاد بگیرند.
به این ترتیب بین کسانی که درِ خانهی خود را به روی غریبهها باز میکنند، در واقع دری رو به دنیایی جدید به روی خودشان باز میکنند و گاهی در این تعامل، دوستیهای پایداری شکل میگیرد.
کچسرفینگ، کاناپهگردی، مهماننوازی رایگان ... اسمش هرچه که باشد روشی کهن برای سفر و در عین حال ایدهای نو در دنیایی است که دیگر کسی به این سادگی ها به غریبهها اعتماد نمیکند.
در این نوع مسافرت که متضمن همنشینی مسافران با صاحبخانه است، افراد با فرهنگها، غذاها و زبان یکدیگر آشنا میشوند و به یکدیگر چیزهای تازه میآموزند. شاید حتی میزبان از میهمانش بخواهد که غذای کشور خودش را برای او طبخ کند یا در مقابل خدماتی که ارائه میدهد به او زبان یاد بدهد. شاید هم میهمان به صاحبخانه پیشنهاد بدهد که در ازای جای خواب و غذا و راهنمایی، به او پول یا خدمات متقابل بدهد یا وعدهی پذیرایی در کشور خودش را به میزبان بدهد.
گرچه این سبک سفر رفتن به کاناپهگردی مشهور شده اما این به معنای آن نیست که لزوماً چیزی بیشتر از یک کاناپه یا احتمالاً زمین سفت برای خوابیدن گیرتان نمیآید. بسیاری از میزبانها که اتاق خالی در خانه داشته باشند آن را در اختیار مسافران قرار میدهند؛ در واقع همه چیز در این میزبانی توافقی است بین میزبان و میهمان؛ شاید صبحانه، غذای گرم و حتی راهنمایی برای گردش در شهر مورد نظر هم نصیبتان شود. شاید همهی اینها رایگان باشد، شاید هم میزبان برای خدمات اضافی تقاضای پول کند. خلاصه همهچیز حتی ساعت ورود و خروج، توافقی است.
نکتهی مهم در این نوع مهمانی / میزبانی این است که به یاد داشته باشیم گرچه مسکن رایگان است اما حریم افراد هم باید حفظ شود؛ فضای شخصی و حریم خصوصی برای هرکسی از هر ملیت و با هر فرهنگی وجود دارد. بنابراین کسی که مسافرت میکند بهتر است به دنبال جایی باشد که اتاق مجزا داشته باشد و میزبان هم تا حد امکان فضایی امن و حریمی مشخص برای میهمانش قائل شود.
تاریخ خبر: یکشنبه 13 اسفند 1396
ساعت: 2:36:50 PM