آخرین دستاوردهای کاوش باستانشناختی «غار کلدر» در لرستان نشان میدهد، ایران در زمرهی نخستین زادگاههای انسان هوشمند در غرب قاره آسیا است.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بهروز بازگیر سرپرست کاوش باستانشناختی «غار کلدر» با اعلام این خبر گفت: تا قبل از کاوشهای «غار کلدر»، همه توجهها روی منطقه «شامات» متمرکز بود اما کاوشهای غار کلدر با ۵۴ هزار و ۴۰۰سال قدمت، منجر به تاریخنگاری لایههای پارینهسنگی تازهای شد.
او نخست با بیان پیشینهای درباره تکامل بشر و مسیرهای مهاجرتی انسانهای هوشمند و این که گونههای انسانهای هوشمند چگونه و از چه مسیرهایی به قاره اروپا رسیدهاند، توضیح داد: از تنگه جبل الطارق، سیسیلی، کریدور فلسطین و باب المندب به عنوان چهار مسیر احتمالی پراکنش و مهاجرت انسانهای هوشمند (هموساپین ها) نام برد و به دو موج مهاجرتی انسانهای هوشمند اشاره کرد.
وی افزود: نخستین موج و اولین دادههای موجود درباره انسانهای هوشمند، قدمت حضور این انسانها در قاره افریقا را مربوط به ۱۹۵هزار سال پیش اعلام کرده است.
بازگیر در ادامه از کشف شواهد ۶۰ هزار ساله در استرالیا، پناهگاه صخرهای «قفذه» در منطقه «شامات» و «غار فویان» در چین با قدمتهای ۸۰ تا ۱۲۰ سال هزار سال خبر داد و افزود: نخستین شواهد به دست آمده از حضور انسان هوشمند در قاره اروپا مربوط به ۴۰ تا ۴۳ هزار سال پیش است.
تاریخ خبر: سهشنبه 14 شهریور 1396
ساعت: 1:31:24 PM