گردشگری قاره آفریقا علیرغم ناآرامیهای سیاسی و همچنین شیوع برخی بیماریها، همچنان از رو به رشدترین صنایع در قاره سیاه محسوب میشود.
جاذبههای گردشگری آفریقا در سال گذشته دارای سریعترین رشد و از محبوبترین مقاصد در سراسر دنیا بودند و در حالیکه این قاره درگیر ناآرامیهایی پس از بهار عربی در برخی کشورها و همچنین شیوع بیماریهایی چون ابولا بوده، افزایش سفر داخلی آفریقاییها از مهمترین عوامل تدام رشد گردشگری محسوب میشود.
بر اساس آمار اخیرا منتشر شده در کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، شمار ورود گردشگران خارجی به آفریقا با رشد سالانه ۶ درصد از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۴ میلادی بیش از دو برابر شده، به طوریکه تعداد گردشگران بینالمللی این قاره در سال ۲۰۱۴ به رقم ۵۶ میلیون نفر رسید.
شمال آفریقا بیشترین توجهات را از سمت گردشگران خارجی به خود جذب کرده و بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ تقریبا نیمی از کل توریستهای ورودی به مناطق شمالی این قاره سفر کردهاند. ورود قابل ملاحظه گردشگران در آقریقا تنها در چند کشور متمرکز شده است و در طول مدت این سه سال، مصر با ۹.۹ میلیون گردشگر، مراکش با ۹.۸ میلیون گردشگر، آفریقای جنوبی با ۹.۲ میلیون) و تونس با ۶.۸ میلیون گردشگر، رکورددار بالاترین نرخ میزبانی از گردشگران خارجی بودهاند.
این چهار کشور به تنهایی بیش از ۶۰ درصد از کل گردشگران خارجی وارد شده به قاره آفریقا بین ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ را به خود اختصاص دادهاند.
در طول دو دهه اخیر، درآمدهای حاصل از گردشگری آفریقا نیز علیرقم وقایعی چون بهار عربی در سال ۲۰۱۰ سه برابر شده و در سال ۲۰۱۷ به ۴۷ میلیارد دلار رسید و درآمد حاصل از هر توریست که بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ به ۵۸۰ دلار میرسید، از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ به ۸۵۰ دلار افزایش یافته است و در این میان بیشترین سهم از آن شمال آفریقاوده است.همچنین سهم آفریقاییها از مجموع تعداد گردشگران خارجی نیز به طور مداوم رشد داشته است و از هر ۱۰ گردشگر خارجی که از این قاره دیدن میکنند، ۴ نفر آفریقایی هستند اما این رقم باز هم پائین تر از متوسط جهانی است. برای افزایش سهم منطقهای از تعداد گردشگران، دولتهای کشورهای آفریقایی باید بر روی تسهیل موارد اخذ ویزا و همچنین ایجاد سیاستهای مبتنی بر صنعت گردشگری تاکید کنند.
تاریخ خبر: یکشنبه 18 تیر 1396
ساعت: 11:24:30 AM