روزنامه گاردین در جدیدترین گزارش خود به وضعیت گردشگری ایران پرداخته است.
روزنامه گاردین در جدیدترین گزارش خود به وضعیت گردشگری ایران پرداخته و اعلام کرده با افزایش تعداد بازدیدکنندگان از کشور در کنار افزایش ورود برندهای هتل های زنجیره ای، ایران در حال بهبود وضعیت گردشگری خود است. «اما گراهام هریسون» نویسنده این گزارش که بازدید خود را از اصفهان شرح داده، به تلاش ها برای بهبود تصویر ایران در میان توریست های غربی اشاره کرده است.
انتخاب مجدد روحانی و مزایای آن برای گردشگری
این نویسنده در گزارش خود به نقش گردشگری در اقتصاد اشاره می کند و از قول یک طلبه اصفهانی می نویسد: «گردشگری علاوه بر درآمد، چهره بین المللی مثبت تری برای ایران به همراه می آورد. من فکر می کنم از لحظه ای که خارجی ها پا به ایران بگذارند، آن را کاملا متفاوت از چیزی که انتظار داشتند، خواهند یافت و ذهنیت آنها وقتی با مردم حرف بزنند، تغییر خواهد کرد.» به گزارش گاردین، محمدرضا زمانی همچنین به تشریح سنت هایی همچون ازدواج برای گروهی از گردشگران ایتالیایی می پردازد و در مورد باورهای مذهبی با گردشگران وارد بحث می شود.
این گزارش ادامه می دهد: «رئیس جمهوری اعتدال گرای ایران، حسن روحانی، با برجام که به تحریم های هسته ای پایان داد، موجب اعتبار ایران و دولت خود و توسعه روابط با جهان شده و به دنبال احیای سرمایه گذاری خارجی است.» گاردین در ادامه با تاکید بر انتخاب مجدد روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، معتقد است که سیاست های وی از سوی مردم ایران مورد تایید قرار گرفته است و برای بسیاری از ایرانیان سیل رو به رشد گردشگران خارجی که مجهز به کتابچه های راهنما و مونوپاد سلفی هستند، یکی از آشکارترین نشانه های تغییر است.
مصائب توریسم در ایران
گاردین مشکل نخست ایران را اعتبار کشور می داند که به طور جدایی ناپذیری برای بسیاری از غربی ها با تصاویر نمایشی تلویزیونی ترکیب شده است. همچنین به نظر این رسانه بریتانیایی، برخی محافظه کاران و قوانین اجتماعی وجود دارند که ممکن است بخشی از مسافران غربی را از سفر بازدارد. با این حال ده ها هزار نفر تصمیم گرفته اند از جاذبه های ایران که بیش از چنین محدودیت هایی برای آنان ارزش داشته، دیدن کنند.
ایران تلاش کرده است آنان را با تسهیل محدودیت های سفر، تشویق کند. در بخش دیگری از این گزارش، هریسون یادآور می شود: «اروپایی ها از کشورهایی همچون فرانسه، ایتالیا و آلمان که اکثر بازدیدکنندگان غربی را تشکیل می دهند، اکنون می توانند هنگام ورود به تهران ویزای خود را دریافت کنند و در سایت های اصلی با جهانگردانی از چین، ژاپن یا سایر کشورها همراه شوند.»
سیمونتا مارفوگلیا، یک توریست ایتالیایی که در نیمه یک سفر دو هفته ای به ایران بود، به گاردین می گوید: «وقتی تحریم ها برداشته شدند، تصمیم گرفتم به محض اینکه توانستم به اینجا سفر کنم. من در مورد شعر ایرانی بسیار خوانده بودم و به تاریخ این منطقه بسیار علاقه مندم. بسیار خوشحالم که از اینجا دیدن می کنم؛ مردم شگفت انگیزند، مهمان نوازند و رفتار بسیار دوستانه ای دارند.» به نظر گاردین ایران دارای میراث فرهنگی به شدت غنی است؛ از خرابه های باستانی تخت جمشید گرفته تا اصفهان و سایر مکان های تاریخی همچون کاشان، تبریز و شیراز. علاوه بر آن، علاقه مندان به غذا می توانند از آشپزی پیچیده ای لذت ببرند که در غرب به طور فزاینده ای در حال شناخته شدن است. این گزارش به بازارها نیز به عنوان جاذبه های ایران اشاره کرده است؛ بازارهای فرش و صنایع دستی که برای عرضه به خریداران آماده هستند.
افزون بر آنها، به هنرهای معاصر در حال شکوفایی و زیبایی طبیعی خاصی که از سواحل گرفته تا کویرها و کوه های پوشیده از برف وجود دارد، اشاره شده است. هریسون در ادامه تصریح می کند: «روی هم رفته، این عوامل موجب افزایش چشمگیر ورود گردشگران غربی به ایران شده اند. با این وجود، اکثریت گردشگران این کشور را زائران مذهبی که از زیارتگاه های عمده بازدید می کنند، تشکیل می دهند.»
اصفهان، کانون توجه گردشگران غربی
گاردین اصفهان را جواهری بر تاج میراث فرهنگی ایران و مقصدی بیشتر گردشگران می داند و می نویسد: تنها در طول یک ماه در سال 2013 یعنی زمان به قدرت رسیدن روحانی، اصفهان میزبان بیش از 5 هزار گردشگر بوده است. گاردین به نقل از منابع رسانه ای داخلی تصریح می کند تا بهار سال 2017 این میزان تنها در یک ماه به 85 هزار نفر رسیده است. افزایش گردشگران آنقدر زیاد بوده است که برخی شب ها در فصل اوج سفر، تمام اتاق های هتل ها در شهر پر می شود. هتل های زنجیره ای خارجی نیز با اشتیاق چشم به این بازار دوخته اند. گروه هتل های روتانا در دبی جدیدترین شرکتی است که پس از تمایل هتل های زنجیره ای آکور، طرح هایی برای ایجاد یک هتل جدید در اصفهان ارائه کرده است. شرکت اسپانیایی پارادورس نیز در جست وجوی فرصت هایی در ایران است.
به گزارش گاردین، بزرگ ترین چالش برای هدف ایران در زمینه افزایش شمار گردشگران در طول این دهه ممکن است سرعت تغییراتی باشد که ایران طی می کند؛ در کشوری که رقیبان رئیس جمهور روحانی هنوز توانایی این را دارند که 16 میلیون رای در انتخابات به دست آورند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، گاردین در چهارسال اخیر گزارش های مختلفی از وضعیت گردشگری ایران منتشر کرده است.
یک توریست ایتالیایی: وقتی تحریم ها برداشته شدند، تصمیم گرفتم به محض اینکه توانستم به اینجا سفر کنم. من در مورد شعر ایرانی بسیار خوانده بودم و به تاریخ این منطقه بسیار علاقه مندم. بسیار خوشحالم که از اینجا دیدن می کنم؛ مردم شگفت انگیزند، مهمان نوازند و رفتار بسیار دوستانه ای دارند.
تاریخ خبر: شنبه 20 خرداد 1396
ساعت: 11:15:46 AM