مراکش از هفدهم تا بیستوسوم مهرماه میزبان نشست سالانهٔ صندوق جهانی پول و بانک جهانی است.
این کشور پس از یک زلزلهٔ ویرانگر دوران سختی را از سر گذرانده اما مصمم است تا گردشگری خود را دوباره رونق ببخشد و با چالش سازندهٔ پیش رو، یعنی میزبانی جام جهانی ۲۰۳۰، روبهرو شود.
دومین بار است که یک کشور آفریقایی میزبان نشست سالانهٔ صندوق جهانی پول و بانک جهانی میشود. نشست سالانهٔ این سازمانها فرصتی است تا جامعهٔ جهانی در کنار مردم مراکش بیایستد، مردمی که در برابر این فاجعهٔ انسانی مقاومت خوبی از خود نشان دادهاند.
جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانهٔ صندوق بینالمللی پول میگوید: «آنچه در چهار هفتهٔ گذشته شاهد بودهایم گواه این است که مسئولان و جامعهٔ مدنی در مراکش بازگشت بسیار سریعی داشتهاند. ما هم میخواستیم با این نشست بر این مسئله تأکید کنیم.»
مراکش یکی از نخستین مقاصد گردگشگری دنیاست، این کشور در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۱ میلیون بازدیدکننده داشت. حدود ۱۵ درصد جمعیت مراکش، یعنی ۵۵۰ هزار نفر، مستقیما در حوزهٔ گردشگری مشغول به کارند. ترس از نیامدن گردشگران بهخاطر زلزله چندان نپایید و طی ماه سپتامبر ۹۶۰ هزار گردشگر راهی این کشور شدند، رقمی که نسبت به سال گذشته افزایشی ۷ درصدی داشت.
فاطیم زهرا عمور، وزیر گردشگری مراکش میگوید: «رساندن این خبر به دنیا که اوضاع تحت کنترل است و ما به زندگی عادی برگشتهایم ضروری است. نکتهٔ فوقالعاده این بود که گردشگرانی که وقت زلزله در مراکش بودند حالوهوای کشور را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند و همین به ما خیلی کمک کرد تا آنچه را واقعا در جریان بود به دنیا منتقل کنیم.»
این کشور میخواهد تا سال ۲۰۳۰، یعنی سالی که بناست به صورت مشترک با اسپانیا و پرتغال جام جهانی را برگزار کند، شمار گردشگران خود را به دو برابر برساند.
وزیر گردشگری مراکش دراینباره میافزاید: «ما هدف مشخصی داریم که همان دوبرابرکردن شمار گردشگران تا سال ۲۰۳۰ است، یعنی میخواهیم ۲۶ میلیون گردشگر سالانه داشته باشیم، و به این منظور تأکیدمان را بر تجربههای متنوع گذاشتهایم، از تجربهٔ ساحل و آفتاب و امواج اقیانوس گرفته تا بازدید فرهنگی و چشیدن غذاهای محلی.»
علاوه بر هتلها، ریاضهای مراکش هم معروفاند. ریاضها خانههای قدیمی اشرافی و چندطبقهایاند که پیرامون حیاط مرکزی با باغچه، حوض یا استخر بنا شدهاند. بیشتر این خانهها امروزبه هتل بدل شدهاند.
مراکش در سال جاری میلادی تا امروز بیش از ۱۱ میلیون گردشگر داشته که از کل سال قبل بیشتر است، و جای شگفتی نیست چراکه این کشور اوایل پاییز مملو از بازدیدکننده است.
از آنجا که تغییرات آبوهوایی یکی از دغدغههای مهم جهانی است، مسئولان مراکش طرح تازهای را دراین زمینه به اجرا گذاشتهاند که چهرهٔ گردشگری این کشور را در دههای آینده تغییر خواهد داد.
تاریخ خبر: چهارشنبه 17 امرداد 1403
ساعت: 9:28:02 AM