فرودگاه بین المللی شهید هاشمینژاد مشهد، دومین فرودگاه پر رفت و آمد ایران بعد از فرودگاه بینالمللی مهرآباد و بالاتر از فرودگاه بینالمللی امام خمینی است و از نظر تعداد پروازهای ورودی و خروجی روزانه، جایگاه نخست را در سطح کشور به خود اختصاص داده است. در این راستا، بیش از ۱۴ شرکت داخلی و ۱۶ شرکت خارجی به فرودگاه بینالمللی مشهد پرواز دارند و ظرفیت این فرودگاه سالانه حدود ۸ میلیون مسافر داخلی و خارجی است و هر ساله بیش از ۲۷ هزار زائر حج تمتع و ۲۰۸ هزار زائر حج عمره را میپذیرد.
تاریخ ساخت این فرودگاه در مشهد به حدود سال ۱۳۳۰ باز میگردد. البته قبل از احداث این فرودگاه، در میدان پانزده خرداد باندی خاکی برای فرود هواپیماهای کوچک نظامی وجود داشت که محل استقرار ضد هوائی نیز بوده است. اولین باند فرودگاه مشهد در توسعه فرودگاه مشهد به صورت تاکسی وی الحاقی پارکینگ هواپیمای فرودگاه قدیم به ابتدای باند ۱۳ و ادامه آن بهصورت تاکسی وی تا پارکینگ نیروی هوایی بهسازی شد.
در سال ۱۳۴۶ باند جدید فرودگاه مشهد از نوع بتن و پایگاه پدافند نیروی هوایی مورد بهرهبرداری قرار گرفت که روزانه یک پرواز از نوع DC۳ در مسیر تهران مشهد و پروازهای آموزشی و ایرتاکسی علاوه بر پروازهای نظامی از آن استفاده میکردند. با افزایش پروازها و ورود هواپیماهای DC۸ و متعاقباً بوئینگ ۷۲۷، ۷۳۷، ۷۰۷ و ایرباس در سال ۱۳۵۷ پارکینگ و ترمینال جدید برج مراقبت پرواز و ساختمانهای جانبی فرودگاه جدید بهصورت ناقص مورد بهره برداری قرار گرفت که به علت انحلال شرکت پیمانکار مراحل تکمیل آن تا بعد از انقلاب اسلامی ادامه یافت. پس از انقلاب اسلامی، فرودگاه مشهد وارد مرحله جدیدی از فعالیت خود شد و نام فرودگاه به شهید هاشمی نژاد تغییر پیدا کرد.
پایانه پروازهای داخلی (ترمینال یک)
مساحت اين پایانه ۳۸۰۰۰ متر مربع است و طی ۱۰ ماهه ابتدای سال ۹۴ پذیرای پنج ميليون و هفتصد هزار نفر از مسافران و زائران بوده است . ورودی پروازهای داخلی در ضلع شرقی و پذیرش بار ، دریافت کارت پرواز و سوار شدن به هواپیما از ضلع غربی انجام میشود.
پایانه خروخی پروازهای خارجی (ترمینال دو)
مساحت اين ترمينال ۲۱۶۰۰ مترمربع است که طی ۱۰ ماهه ابتدای سال ۹۴ پذیرای يك ميليون و هشتصد هزار نفر از مسافران و زائران بوده است. البته ترمینال دیگری نیز به پروازهای ورودی خارجی اختصاص دارد.
از جمله امکانات رفاهی موج.د در این پایانهها میتوان به آسانسور، پلهبرقی، واک وی، کرایه خودرو، آرایشگاه، بخش اشیای گمشده، امانات نگهداری بار، امور جامهدان، پارکینگ طبقاتی، بستهبندی بار، چرخ دستی حمل بار، خدمات CIP، خدمات اورژانس، خدمات باربری، خدمات بانکی، خدمات به افراد توانیاب، تاکسی شهری و بین شهری، خدمات تلفن شهری و بین شهری، دسترسی به اینترنت، دفترهای خدمات ترافیک شرکتهای هوایی، دفترهای فروش بلیط و رزرو هتل، راهنمای مسافر، رستوران، نمازخانه، فریشاپ و غرفههای فروش هدایا اشاره کرد.
تاریخ خبر: دوشنبه 25 دی 1396
ساعت: 12:26:42 PM