به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیر موزه ملی ایران روز یکشنبه در نشست خبری نمایشگاه مشترک اشیای تاریخی ایران و ارمنستان با عنوان «خاطره یک سرزمین» اظهار کرد: وقتی کشورهای ارمنستان، کره جنوبی و فرانسه آثار نفیس تاریخی خود را در ایران به نمایش می گذارند یعنی ایران کشوری امن است.
جبرئیل نوکنده تاکید کرد: در این نمایشگاه نیز 303 اثر شامل 200 اثر موزه ملی ایران و 103 اثر موزه ملی ارمنستان به مدت سه ماه به نمایش گذاشته می شود.
وی اضافه کرد: برگزاری این رویداد، در راستای یکی از مصوباتی است که در تفاهمنامه بین دو کشور در سفر اخیر دکتر روحانی به ارمنستان با رئیس جمهوری این کشور در دستور کار قرار گرفت.
نوکنده ادامه داد: در گذشته این گلایه از طرف رسانه ها و کارشناسان مطرح می شد که چرا فقط ما آثار تاریخی خود را برای نمایش در اختیار سایر کشورها قرار می دهیم، اما با رایزنی های صورت گرفته بعد از 80 سال که فقط چهار شیء تاریخی خارجی برای نمایش به ایران آمده امسال در تحولی محسوس شاهد نمایشگاه های کاملی از آثار کشورهایی چون کره جنوبی، ارمنستان و فرانسه در کشور خواهیم بود.
وی ادامه داد: در کنار این نمایشگاه، محلی برای نمایش عکس هایی از کلیساهای ثبت شده در ایران و چند نشست تخصصی برگزار می شود.
مدیر موزه ملی ایران افزود: یکی از آثار ارمنستان در این نمایشگاه «جام سیمین کاراشام یا قره شام» مربوط به 2200 سال پیش از میلاد است. این ظرف 6 دوره تاریخی ارمنستان را نشان می دهد و یادآور پرچم اورارتورها در بین النهرین است و اگر تنها همین اثر به ایران می آمد، نمایشگاه با اهمیتی در خاورمیانه بود.
نوکنده گفت: منافع فرهنگی این رویداد برای ما مهمتر از منافع اقتصادی بود، بنابراین هیچگونه بلیت فروشی برای دیدن آثار نداریم و دیدار از نمایشگاه رایگان است.
وی در عین حال با گلایه از شرکت های بیمه ایرانی که تاکنون تلاشی برای بیمه آثار تاریخی و نمایشگاهی کشور نکرده اند گفت: برای اطمینان از بیمه های خارجی طرف قرارداد، از بیمه ایران تاییدیه گرفته ایم.
** این نمایشگاه یک تحول تاریخی بین موزه های ایران و ارمنستان است
سفیر ارمنستان در ایران نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر چگونگی امکان برگزاری این نمایشگاه در سایر استانهای کشور به ویژه استانهای همجوار دو کشور تصریح کرد: از این پیشنهاد استقبال می کنیم و با توجه به اینکه مراودات خوبی با برخی استانداران ایران دارم، آمادگی خود را برای برگزاری این نمایشگاه در هر یک از استانها بخصوص استانهای همجوار اعلام می کنم.
آرتاشس تومانیان تاکید کرد: ایران دارای 14 همسایه است که همواره روابط سیاسی و اقتصادی با انها اهمیت فراوانی دارد اما روابط فرهنگی بین این دو کشور که تاریخ مشترک طولانی هم دارند مورد تاکید ما است.
وی اضافه کرد: برگزاری این نمایشگاه نشانگر دوستی آبرومند و شایسته دو طرف و سبب شناخت بیشتر مردم از فرهنگ های همدیگر خواهد شد.
سفیر ارمنستان در ایران تاکید کرد: ایران گاهی دوستی های خود را در هزاران کیلومتر آنطرف تر جستجو می کند درحالیکه ما هم دوستی دیرین و برای ابرکشور تاریخی و وسیع منطقه یعنی ایران احترام و دوستی زیادی قائلیم.
** از نمایش آثار تاریخی ارمنستان در سایر نقاط دنیا استقبال می کنیم
همچنین مدیر موزه ملی ارمنستان در این نشست ضمن اظهار تعجب از تاکید برخی خبرنگاران ایرانی مبنی بر نامناسب بودن خروج اشیای تاریخی ایران برای برگزاری نمایشگاه در دیگر کشورها اظهار کرد: ارمنستان به جز ایران در کشورهایی چون روسیه، امریکا، ایتالیا و فرانسه نمایشگاه داشته و سالانه دو یا سه نمایشگاه در خارج دارد و برای نمایش آثارمان در کشورهای دیگر نه تنها مقاومتی نداریم بلکه چون این کار با هدف شناساندن فرهنگمان صورت می گیرد از آن استقبال هم می کنیم.
گریگور گریگوریان ادامه داد: موزه تاریخ ارمنستان 1919 میلادی تاسیس شده و تا چند وقت دیگر جشن صدسالگی می گیرد. این موزه بیش از 400 هزار اشیای عتیقه دارد که 8 هزار شی آن در معرض نمایش قرار دارد.
** نتیجه نمایشگاه مشترک، دوستی پایدار بین مردم ایران و ارمنستان است
مدیرکل موزه های کشور نیز اظهار کرد: این نمایشگاه برای شناخت طرفین لازم است و دوستی کشورها محصول شناخت و دشمنی شان نتیجه عدم شناخت کافی است.
محمدرضا کارگر افزود: این نمایشگاه و کنفرانس های جنبی آن نتیجه اش دوستی پایدار بین مردم ایران و ارمنستان است
وی یادآور شد: ممکن است بر اساس رایزنی های دو جانبه در سال آینده شمسی، نمایشگاهی از ایران در ارمنستان برگزار شود که در دیدار رئیسان جمهور دو کشور نیز بر آن تاکید شده بود.
به گزارش ایرنا نمایشگاه«خاطره یک سرزمین» با نمایش 303 اثر تاریخی نفیس ایران و ارمنستان به طور مشترک در موزه دوران اسلامی موزه ملی از 25 مهر به مدت سه ماه دایر خواهد بود.
آثار این نمایشگاه مربوط به آثار موزه ای ایران و ارمنستان از هزاره چهارم تا سده یکم پیش از میلاد است.
تاریخ خبر: دوشنبه 24 مهر 1396
ساعت: 10:02:24 AM