ر بین ۱۰ کشوری که بیشترین مسافر را به ایران میفرستند، نام هیچ کشور اروپایی دیده نمیشود، در مقابل همه کشورهای همسایه از افغانستان که به نسبت گردشگر، نیروی کار بیشتری را روانهی ایران میکند تا عراق و جمهوری آذربایجان، بیشترین سهم گردشگران خارجی را در ایران به خود اختصاص دادهاند.
به گزارش ایسنا، با آنکه سفر اروپاییها به ایران در یک سال و نیم اخیر ۵۰ درصد رشد داشته، سفر گردشگران عرب و همسایه به خاطر بحرانهای سیاسی و بیثباتی منطقه ریزش داشته است، به حدی که سه ماهه اول امسال، عربها و همسایگانمان ۹ درصد کمتر به ایران سفر کردهاند.
با وجود رشد فزایندهی سفر گردشگران اروپایی از سال ۹۴ تا کنون، اما شمار آنها در مقایسه با عربها و همسایهها همچنان پایین است، به طوریکه بعد از ۱۰ کشور و البته با شمارش سفر ایرانیان مقیم خارج، تازه نوبت به اروپاییها میرسد. آلمانیها گردشگرانی هستند که موفق شدهاند در رتبهبندی گردشگران ورودی بعد از کشورهایی چون عراق، جمهوری آذربایجان، افغانستان، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، ایرانیان مقیم خارج، بحرین، کویت، هند و چین در جایگاه یازدهم قرار بگیرند و در ادامهی این رتبهبندی، شهروندان لبنانی، فرانسوی و ایتالیایی هستند که سهمی از گردشگران ورودی به ایران را به خود اختصاص دادهاند.
این وضعیت ابهامی را از سوی برخی منتقدان مطرح کرده؛ مبنی بر این که توراپراتورهای ایرانی، گردشگران کشورهای عرب و همسایه را که روی قاعدهی جهانی، معمولا ۸۰ درصد از جمعیت گردشگران هر کشوری را به خود اختصاص میدهند، رها کرده و بهدنبال گردشگران اروپایی هستند که با وجود رشد ۵۰ درصدی از سال گذشته تا کنون، همچنان سهم ناچیزی از ۵ میلون توریست ورودی ایران را دارند.
هرچند عبدالرضا مهاجرینژاد ـ مدیرکل پیشین دفتر برنامهریزی و حمایت از توسعه گردشگری ـ قبلا گفته بود، جذب گردشگران اروپایی و آمریکایی به خاطر حجم درآمدی که برای ایران تولید میکنند، اهمیت بیشتری دارد، اما لیلا اژدری ـ سرپرست دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری ـ در تکمیل این نظر به ایسنا میگوید: تمام کشورها برای ایران ظرفیت جذب دارند و ما براساس محصولِ متناسب با سلیقه و نیاز آنها، جذب گردشگر داریم.
«اژدری» در پاسخ به انتقادهایی که اخیرا به اولویتبخشی در جذب ملیتهای اروپایی در مقایسه با عربها وارد شده است، به ایسنا میگوید: این دیدگاه درست نیست، چون تمام این بازارها برای ایران ظرفیت دارند و ما از تمام این کشورها ورود گردشگر داریم، چه کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس و چه اروپایی و آمریکایی.
او درباره این که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روی کدام یک از این بازارها سرمایهگذاری بیشتری انجام داده و یا متمرکز شده است، اظهار میکند: ما تقریبا روی هر یک از این کشورها براساس ضریب اهمیتشان و با توجه به نوع محصول گردشگریمان، کار میکنیم. عربها و گردشگران حوزه خلیج فارس برای ما خیلی مهماند، چون محصول زیارتی، سلامت و طبیعت ایران را میخرند. اروپاییها و آمریکاییها نیز برای ما مهماند، چون محصول فرهنگی و تاریخی ایران را میخرند.
تاریخ خبر: پنجشنبه 13 مهر 1396
ساعت: 12:40:58 PM