«از سال گذشته تاکنون حال و روز تورهای خروجی از ایران به روسیه رو به وخامت گذاشته، هم از نظر فرهنگ طبقهای که به این کشور سفر میکنند و هم کیفیت خدماتی که آژانسها میدهند. روسیه یک مقصد فرهنگی است، نه مقصد تفریحی مثل تایلند یا حتی ترکیه.»
این اظهارات، بخشی از گفتوگوی هادی معماری، راهنمای گردشگری با ایسنا است. او از هفت سال پیش تا امروز به عنوان راهنمای رسمی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در روسیه مستقر است و گردشگران ایرانی را همراهی میکند.
او از موج مسافرت ایرانیها که بعد از ترکیه به سمت روسیه جریان پیدا کرد و کیفیت تورهای آنها و همچنین راهنماهایی که با داغ شدن بازار سفر به روسیه، خود را به این کشور رساندند، برای ایسنا تعریف کرد و گفت: قبلا شرایط تورلیدرها در روسیه هم از نظر حقوق و هم از نظر روحی خیلی خوب بود، اما با ارزان شدن تورها و رقابت ناسالم برخی آژانسهای ایرانی، روز به روز شاهد کاهش کیفیت هستیم.
او ادامه داد: شهر سنتپترزبورگ و مسکو و کلا تورهای روسیه، فرهنگی و تاریخی هستند و نه تفریحی مثل ترکیه و یا تایلند، ولی متأسفانه بعد از کاهش سفرها به ترکیه و سایر کشورها، آژانسها و تورلیدرهای فعال در آن کشورها، روسیه را هدف قرار دادند و متأسفانه باعث بروز مشکلاتی هم برای مسافر و هم کشور میزبان شدند.
«معماری» برای اینکه نشان دهد تغییرات در مقصد جدید ایرانیها چگونه بوده، به هفت سال پیش برگشت و گفت: در گذشته که حجم تورهای ورودی از ایران به روسیه کمتر بود، کارگزارها از دانشجوها و افراد مقیم برای راهنمایی مسافران استفاده میکردند که آشنا به شرایط و قوانین روسیه بودند.
وی افزود: بنده سال ۲۰۱۱ میلادی به همراه گروهی برای نخستینبار به روسیه وارد شدم و به صورت دستیار، یک ماه همراه گروهها توسط کارگزار که بیش از ۲۰ سال ساکن روسیه بود، آموزش دیدم و سپس شروع به کار کردم. سال اول با اینکه آشنا به موزه هرمیتاژ (دومین موزه بزرگ دنیا بعد از لوور با حدود سه میلیون اثر و اولین موزه از لحاظ تعداد تابلو نقاشی با بیش از ۶۰۰ هزار تابلو) بودم و مسیر را میشناختم و راهنمای محلی همراهم بود، جرأت ورود به موزه هرمیتاژ و توضیح آن را به گروه نداشتم و خودِ کارگزار برای ارائه توضیحات همراه گروه وارد مکانها میشد.
وی اضافه کرد: حالا هفت سال از آن روزها گذشته و من در این یکی دو سال اخیر به خاطر حجم بالای گردشگری از ایران شاهد هستم افرادی که حتی کوچکترین آگاهی از تاریخ روسیه و قوانین این کشور ندارند، به صورت تورلیدر و راهنما مشغول به کار شدهاند و هر چیزی را که به ذهنشان میرسد، به مسافر میگویند.
این راهنمای گردشگری بیان کرد: متأسفانه اعزام راهنمای گردشگری از ایران به خارج از کشور تابع قوانین خاصی نیست. در سالهای اخیر شاهد رشد قارچگونه مؤسسههای آموزش تورلیدری و تربیت و آموزش راهنمایان گردشگری توسط افرادی که حتی سواد این رشته را ندارند، هستیم. اولین چیزی که به ذهنم میرسد این است که راهنما واقعا چه کسی است؟ هر کسی که دوره بگذراند و کارت بگیرد، راهنما است؟ بعضی وقتها میبینم افرادی که دانشجو هستند یا ساکن روسیه از کسی که در ایران شش ماه دوره گذرانده بهتر توضیح میدهند و بهتر تور را به اصطلاح جمع میکنند تا کسانی که در ایران به صورت تخصصی وارد این رشته شدهاند.
تاریخ خبر: سهشنبه 28 شهریور 1396
ساعت: 12:24:47 PM